Σοκολάτες και αναψυκτικά μπορεί να αποκαλύψουν τον καρκίνο

9 Ιουλίου 2013
Οι σοκολάτες, τα αναψυκτικά με ζάχαρη και άλλα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη μπορεί σύντομα να χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του καρκίνου.



Βρετανοί επιστήμονες επινόησαν μία τεχνική που εντοπίζει τα καρκινικά κύτταρα, ανιχνεύοντας πως απορροφάται η ζάχαρη από τους διάφορους ιστούς του σώματος.



Οι καρκινικοί όγκοι καταναλώνουν πολύ περισσότερη γλυκόζη (το κοινό σάκχαρο) απ’ ό,τι οι υγιείς ιστοί, προκειμένου να τροφοδοτήσουν την ταχεία ανάπτυξή τους.



Επιστήμονες από το UniversityCollege του Λονδίνου (UCL) προσάρμοσαν έναν μαγνητικό τομογράφο για να αναζητά την πρόσληψη γλυκόζης - και ανακάλυψαν πως έπειτα από την κατανάλωση ενός γλυκίσματος, οι καρκινικοί όγκοι εμφανίζονται πολύ λαμπεροί στην τομογραφία.



Το εύρημά τους αποτελεί μία ασφαλέστερη και απλούστερη εναλλακτική λύση στο σπινθηρογράφημα, το οποίο δεν μπορεί να γίνει σε ασθενείς όπως οι έγκυοι και τα μικρά παιδιά.



Μάλιστα οι ερευνητές, που περιγράφουν την μέθοδό τους στην επιθεώρηση "NatureMedicine
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ