«Δεν είναι σωστό να αυτοδιαλύεται ο ΣΥΝ πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ»

Την αντίρρησή του με τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται σήμερα ο Συνασπισμός κατέθεσε από το βήμα του διαρκούς συνεδρίου του κόμματος, ο Αλέκος Καλύβης, στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας.

“Δεν είναι σωστό να αυτοδιαλύεται ο Συνασπισμός πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε, μη φέρνοντας αντίρρηση ως προς τη λήψη της απόφασης, άλλα παραπέμποντας στον Σεπτέμβριο για την οριστική αυλαία του ιστορικού κόμματος.

Από την πλευρά τους πάντως, οι ηγετικές φυσιογνωμίες της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης, προτίμησαν τη “θετική κριτική” όπως την ονομάζουν. Ζήτησαν στο πέρασμα στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν μαζί τους ως παρακαταθήκη από τον συνασπισμό:

– τη Δημοκρατία στις γραμμές του, που καθιέρωσε τη λειτουργία ιδεολογικών ρευμάτων και τάσεων στο εσωτερικό του

– την συνεχή ριζοσπαστικοποίηση του

– την προσφορά του στην υπόθεση της ενότητας και της συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς.

Ειδικά, ο Δημήτρης Στρατούλης ζήτησε, μεταξύ άλλων, στον αντίποδα, να αποφύγουν στο μέλλον τον “ιδιότυπο ευρωκεντρισμό” του συνασπισμού που οδήγησε σε λάθος αποφάσεις, θυμίζοντας τη στάση του κόμματος στη συνθήκη του Μάαστριχτ, και να θυμηθούν την τραγική εμπειρία από τη συμμετοχή τους στην Κυβέρνηση Τζαννετάκη, ώστε να βγάλουν συμπεράσματα για το τι Κυβέρνηση της αριστεράς θέλουν.

Σχετικά άρθρα