Μετρά τις πληγές της η Ελασσόνα

Το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ελασσόνας, για μεταφορά της 361 ΠΑΠ στρατιωτικής μονάδας, η οποία φιλοξενεί αποθήκες με πυρομαχικά και βρίσκεται μία ανάσα από την πόλη, επανέφερε στην επιφάνεια με τον πλέον επιτακτικό τρόπο, η φωτιά που ξέσπασε προχθές στην περιοχή. Φωτιά η οποία απείλησε τις αποθήκες, λαχτάρησε του κατοίκους και οδήγησε τον δήμαρχο Ελασσόνας Γιώργο Πασχόπουλο να εκδώσει εντολή εκκένωσης της πόλης για προληπτικούς λόγους. Εντολή η οποία εν συνεχεία ανακλήθηκε, καθώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή από εδάφους και αέρος, οι οποίες από ένα σημείο και μετά ενισχύθηκαν και από στρατιώτες.

Αν και η φωτιά κατασβέστηκε από την Δευτέρα το βράδυ ωστόσο στην περιοχή παραμένουν για προληπτικούς λόγους τρία οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων πυροσβεστών καθώς και ο στρατός. Συνολικά κάηκαν 100 στρέμματα δασικής έκτασης, κυρίως πεύκα.

Όπως και προχθές είχε επισημάνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Πασχόπουλος ο Δήμος Ελασσόνας έχει κατά επανάληψη θέσει στις εναλλασσόμενες ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το ζήτημα της απομάκρυνσης της μονάδας από την Ελασσόνα, χωρίς όμως αυτό να βρει ανταπόκριση. Μετά τα γεγονότα της Δευτέρας όχι απλά σκοπεύει να το θέσει εκ νέου στην παρούσα ηγεσία του υπουργείου αλλά και να διεκδικήσει με έμφαση την ικανοποίηση του.

Στο πνεύμα αυτό σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” –μέλη του οποίου είναι 70 σύλλογοι Ελασσονιτών από την Ελλάδα και τον κόσμο-στο πλαίσιο της οποίας τα μέλη της εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τους κινδύνους που διατρέχουν οι κάτοικοι της Ελασσόνας και της γύρω περιοχής ,από την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών κοντά στην πόλη της Ελασσόνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα