Στάσεις εργασίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ αύριο και την Παρασκευή

Με στάσεις εργασίας αύριο και την Παρασκευή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφασίσθηκε στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Συγχρόνως, η Ομοσπονδία έχει συγκαλέσει για τις 12.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος.

Για την Παρασκευή αποφασίσθηκε στάση εργασίας από τις 11.30 έως το λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση στις 12 στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σε ό,τι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους. Για παράδειγμα, ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη αποφάσισε να απόσχει από την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ στο δήμο Αθηναίων θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων, τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία.

Ζητείται στήριξη από τους δημάρχους

Σε ό,τι αφορά ειδικά τον δήμο Αθηναίων, οι εργαζόμενοι θα παραβρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και το δήμαρχο κ. Καμίνη να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων.

Ήδη σήμερα στο δήμο Ξάνθης, οι εργαζόμενοι παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας από τη δημοτική αρχή να πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ τους, πράγμα που έκανε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδης, ο οποίος και θα παραβρεθεί την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ. Ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί από τα δημοτικά συμβούλια και άλλων δήμων της χώρας.

Επιδίωξη των συλλόγων εργαζομένων σε όλη τη χώρα είναι οι δημοτικές αρχές να πάρουν θέση υπέρ τους, με απώτερο στόχο να επηρεασθούν οι αποφάσεις κατά τη Γενική Συνέλευση που έχει συγκαλέσει για την Παρασκευή η ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων κ. Β. Πολυμελόπουλος “είμαστε υπέρ των δομικών αλλαγών και της αναδιάρθρωσης, αλλά επιδιώκουμε νομοθετικές αλλαγές στο νομοσχέδιο

Σχετικά άρθρα