Αίγυπτος: «Κύμα» συλλήψεων κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Η εισαγγελία της Αιγύπτου διέταξε σήμερα τη σύλληψη του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, με την κατηγορία της υποκίνησης της βίας έξω από το αρχηγείο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, όπου βρήκαν το θάνατο 55 άνθρωποι την Δευτέρα, μετέδωσε το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Επίσης διατάχθηκε από την εισαγγελία η σύλληψη και άλλων ανώτατων στελεχών της ίδια οργάνωσης, περιλαμβανομένων του Μαχμούντ Έζατ, του Ισλάμ Ελ Εριάν και Μοχάμεντ ελ Μπελτάγκι.

Χιλιάδες υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πραγματοποιούν δέηση κοντά σε ένα τέμενος στο βορειοανατολικό Κάιρο αξιώνοντας την αποκατάσταση του Μοχάμεντ Μόρσι, του ισλαμιστή πρώην προέδρου τον οποίο ανέτρεψε την περασμένη εβδομάδα ο στρατός.

Στο μεταξύ ένας εκπρόσωπος της Αδελφότητας είπε ότι οι ηγέτες του κινήματος δεν έχουν συλληφθεί ως τώρα και χαρακτήρισε την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους προσπάθεια να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις.

Ο εκπρόσωπος Γκεχάντ Ελ Χαντάντ είπε ότι η απαγγελία κατηγοριών δεν είναι “τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια του αστυνομικού κράτους να διαλύσει τη διαδήλωση στη Ραμπάα

Σχετικά άρθρα