Βοριάδες και λίγες νεφώσεις

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια περιμένουμε σήμερα.

Real.gr Καιρός 11.7.2013 από realmedialive

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς και από 24 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σε μέτριους 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια τμήματα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως 4 μποφόρ.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Παρασκευή

Καιρός: στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα