Microsoft κατά Google για τις ηλεκτρονικές επιθέσεις

Μηχανικός ασφαλείας συστημάτων της Google είχε δημοσιοποιήσει τον Μάιο ένα bug των Windows, και η Microsoft αναφέρει πως η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν επιθέσεις που εκμεταλλεύτηκαν αυτό το κενό ασφαλείας.

Στέλεχος της Microsoft ανέφερε στο Verge πως μετά από τη γνωστοποίηση του προβλήματος εντόπισαν στοχευμένες επιθέσεις, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το αν ήταν επιτυχείς ή όχι.

Η κίνηση του Tavis Ormandy, του μηχανικού τής Google που δημοσιοποίησε το πρόβλημα, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως αντιδεοντολογική, αφού θα έπρεπε να γνωστοποιήσει το θέμα στη Microsoft με εχεμύθεια εφόσον πρόκειται για ζήτημα ασφαλείας και όχι να δώσει πλήρεις λεπτομέρειες δημοσίως πριν βρεθεί λύση.

Το πρόβλημα αφορούσε στα Windows 7 και 8 και κάποιος κακόβουλος μέσω αυτού του κενού ασφαλείας θα μπορούσε να αποκτήσει τον έλεγχο ενός PC.

Στη σχετική τους δημοσίευση, από την εταιρεία δεν αναγνώρισαν τη συμβολή τού Ormandy στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, κίνηση που δείχνει πόσο τους έχει ενοχλήσει η τακτική που ακολούθησε.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα