Μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα ο αλκοολισμός

11 Ιουλίου 2013

Κανείς αλκοολικός δεν παραδέχεται την πάθησή του. Κανείς δεν επιθυμεί να πάει σε κάποιον ειδικό, φοβάται την αποκάλυψη του εθισμού του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από όσα μας διηγείται η αναγνώστριά μας δεν μιλάμε για έναν απλό πότη, αλλά για προχωρημένο αλκοολισμό,από την περιγραφή καταλαβαίνουμε πώς τα πρώτα συμπτώματα της εξάρτησης έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Ένα πολύ σημαντικό σημάδι αλκοολισμού που η αναγνώστριά μας θα πρέπει να διαπιστώσει είναι η ώρα της ημέρας που ο σύζυγός της ξεκινά να πίνει. Αν πίνει από τις πρώτες πρωινές ώρες, η συνήθεια αυτή δηλώνει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Οι δυσκολίες στις προσωπικές σχέσεις και στην επαγγελματική ζωή είναι, επίσης ένα βασικό σύμπτωμα που θα πρέπει να μας κινητοποιήσει. Όλα αυτά δηλώνουν προχωρημένο στάδιο αλκοολισμού όπως και αυτό που και η αναγνώστριά μας λέει, η ξαφνική αλλαγή της συμπεριφοράς, να τρεκλίζει, να είναι πολύ επιθετικός. Εξ' ίσου σημαντικό είναι το αν πίνει μόνος του ή αν η κατανάλωση ποτού γίνεται στα πλαίσια κάποιας κοινωνικής εκδήλωσης  και βέβαια κάθε πότε πίνει.

 

Πολλοί ισχυρίζονται: "Πίνω ένα ποτό το βράδυ για να χαλαρώσω!". Αλλά δυστυχώς το ποτό δεν είναι μονάχα ένα… Πρέπει να εξετάζουμε το κατά πόσο το ποτό έχει γίνει αναγκαίο μέρος της καθημερινότητας του ατόμου.

 

Προσέξτε όμως. Ο αλκοολισμός μπορεί να υφίσταται και χωρίς όλα τα παραπάνω στοιχεία!Μπορεί σε αρχικό στάδιο να πίνει μόνο το βράδυ και να να ελέγχει την συμπεριφορά του, να μην βγάζει επιθετικότητα, αλλά να βουλιάζει μέσα στην πίκρα και την απογοήτευση από τη ζωή του.

 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα στοιχεία που μας δίνονται μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υφίστανται προβλήματα αλκοολισμού και γι αυτό η αναγνώστρια θα πρέπει να απευθυνθεί για να πάρει οδηγίες σε κάποιον ειδικό. Μπορεί να απευθυνθεί είτε στο 18 ΑΝΩ, στο ειδικό τμήμα για τον αλκοολισμό που λειτουργεί εκεί, είτε στους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΥΣ και θα της δοθούν εξειδικευμένες οδηγίες.

AdTech Ad
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ