Το 2014 ξεκινούν οι εργασίες στην κυπριακή ΑΟΖ

Εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2014, τοποθετεί η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ΕΝΙ την έναρξη των εργασιών της για εντοπισμό φυσικού αερίου στο τεμάχιο εννέα της κυπριακής ΑΟΖ.

Αντιπροσωπεία της ΕΝΙ, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο, Πάολο Σκαρόνι, είχε δίωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, παρουσία του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη και του πρεσβευτή της Ιταλίας στη Λευκωσία.

Ο κύριος Σκαρόνι διευκρίνισε ότι θα ακολουθήσουν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο δύο και τρία, αφού πρώτα γίνουν οι τρισδιάστες σεισμογραφικές μελέτες. Πρόσθεσε ότι η ΕΝΙ ενδιαφέρεται, επιπλέον, να συμμετάσχει στο τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό, με την προϋπόθεση όμως ότι θα βρεθεί φυσικό αέριο στα οικόπεδα όπου δραστηριοποιείται. Δεν απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο σε κάποια στιγμή να υπάρξει και ενδιαφέρον για εξόρυξη πετρελαίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι, εντός των ημερών, θα υπογραφεί σύμφωνο πλαισίου με την ΕΝΙ για τους όρους της συμμετοχής της στο τερματικό υγροποίησης. Είπε, ακόμη, ότι σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις για διεξαγωγή τρίτου γύρου αδειοδότησης για τα εναπομείναντα τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σχετικά άρθρα