Reuters: Η ύφεση στην Ιταλία θα αποδειχθεί βαθύτερη

Η ύφεση στην Ιταλία θα αποδειχθεί βαθύτερη από ό,τι προβλέπει η κυβέρνηση της χώρας αυτής φέτος, το έλλειμμά της θα υπερβεί το όριο που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το τεράστιο δημόσιο χρέος της θα αποτελέσει νέο ρεκόρ το 2014, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σε δείγμα οικονομολόγων.

Η έρευνα κατέδειξε πως η πλειονότητα των οικονομολόγων αναμένει ότι στην καλύτερη περίπτωση, η κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, που ανέλαβε καθήκοντα τον Απρίλιο επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνασπισμού, μικρή πρόοδο θα επιτύχει στην προσπάθειά της να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη και να ελέγξει την κατάσταση όσον αφορά τα δημοσιονομικά.

Σύμφωνα με τους περισσότερους οικονομολόγους, το ΑΕΠ της Ιταλίας θα συρρικνωθεί κατά 1,8% φέτος. Η κυβερνητική πρόβλεψη για το 2013 κάνει λόγο περί συρρίκνωσης του ιταλικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος κατά 1,3% φέτος, από 2,4% το 2012.

“Για μένα είναι ασαφές ποιες είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης και αμφισβητείται το εάν υφίσταται η πολιτική σταθερότητα την οποία έχει ανάγκη για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

Σχετικά άρθρα