Ιρλανδία: «Ναι» στις αμβλώσεις για ειδικούς λόγους

Το ιρλανδικό κοινοβούλιο πέρασε την Παρασκευή ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, που επιτρέπει την άμβλωση σε περιπτώσεις όπου η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο, ανέφερε η δημόσια ιρλανδική τηλεόραση (RTE).

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Κένι, εγκρίθηκε με 127 ψήφους υπέρ, έναντι 31 κατά. Με αυτό το σχέδιο νόμου, οι αμβλώσεις επιτρέπονται όχι μόνο όταν η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο, αλλά ακόμη και όταν υπάρχει ο κίνδυνος της αυτοκτονίας.

Το νομοσχέδιο που πέρασε στην κάτω βουλή, μετά από ώρες συνεδριάσεων, είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση από την ισχυρή καθολική εκκλησία της Ιρλανδίας. Στον πρωθυπουργός της χώρας, Έντα Κένι είχαν δε σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας, από πολέμιους των αμβλώσεων, γραμμένες με αίμα, οι οποίες τον χαρακτήριζαν δολοφόνο.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η άνω βουλή, η οποία έχει περιορισμένες εξουσίες και κυριαρχείται από το κεντροδεξιό συνασπισμό, αναμένεται απλώς να επισφραγίσει την απόφαση, μετά την οποία θα γίνει και επίσημα νόμος της Ιρλανδίας.

Σχετικά άρθρα