Φτιάξτε μια καλοκαιρινή και γευστική ψαρόπιτα!

5 Ιουλίου 2013



Η σύμβουλος διατροφής Μελίνα Σελάλμα σας προτρέπει να κάνετε μια διαφορετική σπιτική πίτα από ψάρι και λαχανικά που είναι πολύ υγιεινή και ανάλαφρη!



Για 4 άτομα

Υλικά

800 γρ. φιλέτο ψαριού
2 μεγάλα καρότα
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 ματσάκι σέλινο
1/4 ενός μέτριου κρεμμυδιού κομμένο σε κύβους
1 φύλλο δάφνης
4 ασπράδια αυγού
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια φρυγανιάς τριμμένη;
4 μέτριες πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες

Διαδικασία 

Ψιλοκόψτε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε κύβους ίδιου μεγέθους. Βράστε 4 φλιτζάνια νερό μαζί με την δάφνη και το σέλινο. Ρίξτε τα
ψιλοκομμένα καρότα, τα καλοκυθάκια και το κρεμμύδι.  Αφήστε να σιγοβράσουν και όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα, κρατώντας το ζουμί τους.  Βάλτε μπρος την φωτιά στο ζουμί και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέστε τα φιλέτα ψαριού.  Βράστε για περίπου 15 λεπτά και αφαιρέστε τα κρατώντας το ζουμάκι. Ψιλοκόψτε το βρασμένο ψάρι στο ίδιο μέγεθος που έχουν τα καρότα και τα κολοκυθάκια.
Ανακατέψτε το ψάρι με τα λαχανικά, όχι τις πατάτες. Λιώστε με ένα πηρούνι ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ τις βρασμένες πατάτες.
Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας από το ζουμάκι των λαχανικών και από το ψάρι που έχουν βράσει μαζί και κάντε τες έναν πηχτό πουρέ. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα πυρέξ τοποθετήστε το μείγμα των λαχανικών ανακατεμένο με το ψάρι και τα ασπράδια. Καλύψτε τα με τον πουρέ και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά.  Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ