Καλοκαιρινή light κρέμα με γιαούρτι και ροδάκινα

8 Ιουλίου 2013

Ο σεφ, Γιώργος Λέκκας σας προτείνει για το καλοκαίρι μια δροσερή και ταυτόχρονα ελαφριά αφράτη κρέμα με γιαούρτι και ροδάκινα...




 

Οι μερίδες είναι για 6 άτομα και ο χρόνος προετοιμασίας 30'.

 

Υλικά

 

Για το μούς γιαουρτιού

 

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

70 γρ. μέλι

ξύσμα από 2 μανταρίνια

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί

 

Για τα καραμελωμένα καρύδια

 

250 γρ. φιστίκια αιγίνης

100 γρ. ζάχαρη

40 ml νερό

300 γρ. ροδάκινο κομπόστα στραγγισμένο

 

Διαδικασία

 

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε το γιαούρτι, το μέλι και το ξύσμα λεμόνι. Ρίξτε σταδιακά την σαντιγί και ανακατέψτε απαλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, το νερό και αφήστε για 3΄μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Ρίξτε τα φιστίκια και αφήστε έως ότου αρχίζουν να καραμελώνουν. Βγάλτε και απλώστε τα φιστίκια σε ένα φύλλο σιλικόνης. Αφήστε να κρυώσουν. Ρίξτε τα φιστίκια στο μπλέντερ και χτυπήστε ώστε να είναι χοντροκομμένα. Κόψτε τα ροδάκινα σε φέτες ή σε κύβους. Σερβίρετε σε ποτήρια. Με ένα κουτάλι ρίξτε πρώτα τη κρέμα γιαούρτι, το ροδάκινο, τα φιστίκια. Συνεχίστε με μια τελευταία στρώση. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και για τα επόμενα ποτήρια που θα σερβίρετε.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ