Νίκησε την οστεοπόρωση!
Διάβασε ποια είδη γυμναστικής θα σε βοηθήσουν να δυναμώσεις τα οστά σου και να αποφύγεις τυχόν προβλήματα, με το πέρασμα του χρόνου.
Πόνος στα γόνατα!
Γιατί πονάνε τα γόνατά σου και πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα αποτελεσματικά...
Ινομυαλγία και μυϊκός πόνος: Τι πρέπει να γνωρίζεις
Διάβασε εδώ ποιες είναι οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να έχεις υπόψη σου σχετικά με την ινομυαλγία και τον μυϊκό πόνο γενικότερα, που ταλαιπωρούν μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας.
Νεύρωμα Morton: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται
Το νεύρωμα που παρατηρείται στα κοινά δακτυλικά νεύρα μεταξύ των δακτύλων του άκρου ποδός συχνά αναφέρεται ως νεύρωμα Morton. Πρόκειται για μια φλεγμονή ενός νεύρου στην περιοχή ανάμεσα στη βάση των δακτύλων των ποδιών.
Τι είναι ο παγωμένος ώμος και γιατί προσβάλλει συχνότερα τις γυναίκες
Πρόκειται για κλινική οντότητα που χαρακτηρίζεται από προοδευτικό περιορισμό όλων των κινήσεων του ώμου, τόσο ενεργητικών όσο και παθητικών, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη γνωστή πάθηση του ώμου. Για να τεθεί η διάγνωση πρέπει να υπάρχει περιορισμός των παθητικών και ενεργητικών κινήσεων ...
Η 20χρονη Κάτια, αναγνώστρια του boro.gr ρωτά
Είμαι όρθια 8 ώρες και πονάω χαμηλά στη μέση. Τι μπορεί να είναι;
Ο πόνος που περιγράφεις μοιάζει να είναι οσφυαλγία με ισχιαλγία αλλά μπορεί να προέρχεται και από την άρθρωση της λεκάνης με την σπονδυλική στήλη ή από την άρθρωση του ισχίου σου.
Η 19χρονη Ελευθερία, αναγνώστρια του boro.gr ρωτά
Έχω βίδες και λάμες στην κνήμη του ποδιού μου. Πρέπει να τις αφαιρέσω;
Επειδή έχει περάσει διάστημα 2 ετών και εφόσον μία τελευταία ακτινογραφία αναδείξει ότι τα υλικά μπορούν να αφαιρεθούν, θα μπορούσατε να προγραμματίσετε την αφαίρεσή τους.
Η 49χρονη Λένα, αναγνώστρια του boro.gr ρωτά
Γοναλγία και οστικό οίδημα: βοηθά το περπάτημα;
Δεν υπάρχει επίσημη οδηγία για το πόσο μπορείτε να βαδίζετε επειδή είχατε οστικό οίδημα στους μηριαίους κονδύλους. Αν συνεχίζετε να πονάτε, ο γιατρός σας θα κρίνει αν χρειάζεται να επαναληφθεί η μαγνητική τομογραφία, για να διευκρινιστεί η πορεία του οστικού οιδήματος, κάτι που θα ...
Ο Στέφανος, αναγνώστης του boro.gr ρωτά
Έχω πτώση μεταταρσίου και νεύρωμα Morton: τι πρέπει να κάνω;
Καταρχήν πρέπει να εφαρμόσετε γενικά μέτρα (απώλεια βάρους, αποφυγή ακατάλληλων υποδημάτων, παρατεταμένη ορθοστασία) και μακρόχρονη συντηρητική θεραπεία (τοπικές εγχύσεις κορτιζόνης, αντοφλεγμονώδη, ειδικά διαμορφωμένα πέλματα με βάση το πελματογράφημα). Η χειρουργική θεραπεία ...
Η 29χρονη Άννα, αναγνώστρια του boro.gr ρωτά
Πονάω στο πέλμα δυόμισι χρόνια. Μπορείτε να με βοηθήσετε;
Ενδεχομένως θα μπορούσε να συσχετίζεται με την εργασία σας και τα υποδήματα που φοράτε. Σίγουρα ένα παπούτσι αθλητικό ή δυνατόν με αερόσολα και ευρύχωρο στο πρόσθιο τμήμα του, μπορεί να βοηθούσε ή ακόμα καλύτερα ένα ειδικά διαμορφωμένο πέλμα μετά από πελματογράφημα.
Προηγούμενη σελίδα
Επόμενη Σελίδα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αριστοτέλης
Η Σκέψη της ημέρας
Αριστοτέλης