Πλατεία Ταχρίρ: 100 Βιασμοί σε 4 ημέρες

5 Ιουλίου 2013


Μπορεί στην Αίγυπτο να πανηγυρίζουν για την πτώση του Μοχάμεντ Μόρσι, ωστόσο πίσω από τους επιδοκιμασίες των Αιγυπτίων στην πλατεία Ταχρίρ βρίσκονται ιστορίες φρίκη με γυναίκες που έπεσαν άγριων σεξουαλικών επιθέσεων.

Μετά το σάλο που προκάλεσε ο βιασμός 22χρονης Ολλανδής δημοσιογράφου στην πλατεία Ταχρίρ, όπως και το περιστατικό του 2011 όταν η δημοσιογράφος Σάρα Λόγκαν κακοποιήθηκε από όχλο, η οργάνωση Human Rights Watch υποστηρίζει πως μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες περίπου εκατό γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού.

Μάλιστα κάποιες από αυτές τις γυναίκες βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν στην κάμερα της Human Rights Watch και να δώσουν τη μαρτυρία τους για τις τραγικές στιγμές που έζησαν στα χέρια των βιαστών τους.

«Μου άρπαξαν τα πόδια και με αναποδογύρισαν. Τότε σήκωσαν τα πόδια μου και με βίασαν όπως αυτοί ήθελαν», δηλώνει η Γιασμίν ελ-Μπαραμαγουάι σοκαρισμένη ακόμα από την τραυματική εμπειρία της.

«Πριν ξεκινήσω να καταγράφω με την κάμερα ήδη μπροστά μου πραγματοποιούνταν τρεις επιθέσεις. Ακούγαμε τις κραυγές, αλλά δεν υπήρχαν αρκετοί εθελοντές για να σώσουν τα κορίτσια, κάποιοι μάλιστα είχαν δεχθεί ξυλοδαρμό από άλλους και αιμορραγούσαν», λέει η Αίντα αλ-Κασίφ, η οποία δέχθηκε τη βάρβαρη επίθεση ανδρών.

Κανένα από τα θύματα ωστόσο δεν πιστεύει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, καθώς η σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των Αιγυπτίων, ενώ οι τοπικές αρχές δεν προχωρούν σε συλλήψεις.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...