Αλαλούμ με τις αποδείξεις

11 Ιουλίου 2013


Σφοδρή κριτική δέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όσον αφορά τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με την οποία καταργούνταν το μέτρο συλλογής αποδείξεων από τους φορολογουμένους.

Με νέα ρύθμιση τον Σεπτέμβριο δεν θα καταργείται το μέτρο των αποδείξεων, αλλά θα συνδυαστεί με κίνητρα (φορολογικά, ελαφρύνσεις κ.ά.).

Σε παρέμβασή του ο κ. Στουρνάρας και αφού είχε υπάρξει σφοδρή κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και από κυβερνητικούς βουλευτές για την κατάργηση της συλλογής των αποδείξεων, ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «στηρίζουμε τη φορολογική συνείδηση, δεν καταργούμε το μέτρο» και δεσμεύθηκε για την επαναφορά του μέτρου.

Αναφερόμενος στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που εισάγει το νομοσχέδιο ο Υπουργός τόνισε ότι «ο νέος Κώδικας είναι περίπου μισός σε έκταση από τον υφιστάμενο και πιο αποτελεσματικός». Επίσης τόνισε ότι «είναι δημοσιονομικά ουδέτερος», καθώς δεν έχει μέτρα, ότι δεν επιβάλλει νέους φόρους και ότι είναι αναπτυξιακός, καθώς «η απλοποίηση είναι αφ’ εαυτής αναπτυξιακό μέτρο».

Για τα τεκμήρια ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι θα καταργηθούν με το περιουσιολόγιο, τη βάση του οποίου αποτελεί ο νέος Φορολογικός Κώδικας.


Για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ εστίασης είπε ότι θα ξεκαθαρίσει το επόμενο 10ήμερο.

Πάντως, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να εισαχθεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο την Τρίτη και να γίνουν συνολικά τέσσερις συνεδριάσεις.

Πηγή: www.zougla.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....