Ζώδια και έρωτας: Ποια είναι πιστά και ποια άπιστα;

Η απιστία ή το «κέρατο», όπως συνηθίζεται να λέγεται, είναι η πιο συχνή αιτία χωρισμού. Δυστυχώς ή ευτυχώς, όλοι και όλες έχουν έστω μία ανάλογη εμπειρία.

Μάλιστα, ίσως κάποια στιγμή μπουν στον πειρασμό να βάλουν το… δάχτυλο στο βάζο με το μέλι, όντες σε μια μακρόχρονη σχέση. Το σίγουρο είναι ότι η απιστία δεν έχει φύλο, αφού τόσο άντρες όσο κι γυναίκες έχουν «στο αίμα τους την αμαρτία».

Παρακάτω θα διαβάσεις τα αποτελέσματα μιας διαδικτυακής έρευνας για το ποια ζώδια θεωρούνται πιστά και ποια άπιστα. Να θυμάσαι όμως ότι η πίστη ή η απιστία έχει να κάνει με το προσωπικό ωροσκόπιο του κάθε ανθρώπου και όχι γενικά με το ζώδιό του, οπότε εν δυνάμει όλοι μπορούν να… αμαρτήσουν.

Τα πιστά ζώδια

Ο Ταύρος έρχεται πρώτος και θεωρείται το πιο πιστό και αφοσιωμένο ζώδιο. Παρότι ηδυπαθής και πολύ αισθησιακός, «ευδοκιμεί» σε μια μακρόχρονη σχέση και δεν κυνηγά προσωρινές απολαύσεις.

Ο Καρκίνος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μιας και δίνει την εντύπωση ότι αναζητά την ασφάλεια και την προστασία μιας και μόνο σχέσης, είναι ο «οικογενειάρχης» του ζωδιακού και δένεται συναισθηματικά.

Η Παρθένος, αν και δεν το δείχνει, θεωρείται πολύ ευαίσθητη στα συναισθήματα και τις ανάγκες του εκάστοτε συντρόφου της, είναι συνήθως πολύ υποστηρικτική, πάντα έτοιμη να τον βοηθήσει και να τον εξυπηρετήσει, άρα δύσκολο έως απίθανο να τον προδώσει.

Ο Ζυγός πιστεύεται απ’ όλους ότι είναι ο «σχεσάκιας» του ζωδιακού και μιας και είναι λάτρης της ισορροπίας δε θα έκανε τίποτα, ώστε να την διαταράξει γι’ αυτό και παραμένει πιστός.

Τέλος, ο Αιγόκερως γιατί δεν πτοείται από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που μπορεί να έχει μια μακρόχρονη σχέση, έχει υπομονή και πολύ μεγάλη αφοσίωση και θεωρεί καθήκον του να παραμείνει πιστός στους όρκους του.

Ποια είναι τα άπιστα ζώδια;

Ο Δίδυμος έρχεται πρώτος στη λίστα με τα πιο άπιστα ζώδια κι αυτό εξ αιτίας της περιέργειάς του, της παιχνιδιάρικης φύσης του και της διττής του προσωπικότητας. Όλα τα θέλει διπλά, γιατί όχι και τους συντρόφους;

Ο Ιχθύς με μικρή διαφορά από τον Δίδυμο θεωρείται ένα από τα πιο επιρρεπή ζώδια στην απιστία εξ αιτίας του αδύναμου χαρακτήρα του, οπότε δεν προβάλλει καμία αντίσταση στην οποιαδήποτε ερωτική κρούση. Επίσης, επειδή θέλει να τροφοδοτηθεί συναισθηματικά, να παρηγορηθεί και να διώξει την απογοήτευσή του, όταν η σχέση δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες του.

Ο Κριός, όντας ανεξάρτητος και παρορμητικός, ενεργεί ακαριαία χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Αν κάποιο πρόσωπο τον ενθουσιάσει, δε θα διστάσει να απιστήσει, αν και μετά μπορεί να μετανιώσει.

Ο Λέων θέλει να τον θαυμάζουν και να τον προσέχουν όλοι, οπότε δε θα το σκεφτεί και πολύ να ενδώσει, αν ο άνθρωπος που τον φλερτάρει τον κάνει να νιώσει μοναδικός.

Προς έκπληξη όλων, ο Σκορπιός επίσης θεωρείται από τα άπιστα ζώδια, εξ αιτίας του σεξουαλικού του ανικανοποίητου και την ροπή του στα πάθη και τις έντονες ερωτικές καταστάσεις.

Ο Τοξότης, επειδή είναι ελεύθερο πνεύμα που μισεί τους κανόνες και τους περιορισμούς που ενυπάρχουν σε μια μονογαμική σχέση, καθώς και γιατί είναι κυνηγός της περιπέτειας.

Τελευταίος έρχεται ο Υδροχόος, επειδή θεωρείται άστατος και απρόβλεπτος, ανεξάρτητος και αντισυμβατικός και μόλις νιώσει ότι δεσμεύεται θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να ξεφύγει.

Πηγή: www.astrology.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι διατροφή πρέπει να ακολουθήσεις σύμφωνα με το ζώδιο σου;

Σ’ αγαπάει πραγματικά; Μάθε τι δηλώνει το ζώδιό του για τη σχέση σας!

Κάνε το τεστ και ανακάλυψε ποιος είναι η αδερφή ψυχή σου!

Τοξότης: Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για το ζώδιο αυτό!

Τεστ: Δες αν ταιριάζεις με τον σύντροφό σου για γάμο

Πώς και πόσο μπορεί να σε επηρεάσει ο ανάδρομος Δίας;

Σχετικά άρθρα