Χωράνε 24 δωμάτια σε 32 τ.μ; Δείτε!

Μα είναι δυνατόν να χωρέσουν 24 δωμάτια σε 32 τετραγωνικά;», εύλογα θα διερωτηθεί ο οποιοσδήποτε. Η απάντηση είναι φυσικά, όταν χρησιμοποιήσεις όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Χονγκ Κονγκ ανήκει στον αρχιτέκτονα Γκάρι Τσανγκ.

Με εξειδίκευση στην εξοικονόμηση χώρου αλλά και στις διαφορετικές δυνατότητες που υπάρχουν για τη βελτιστοποίηση της κατανομής των λίγων τετραγωνικών, ο Τσανγκ δεν θα μπορούσε να μην καταφέρει το στοίχημα που είχε βάλει: Να «χωρέσει» όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου διαμερίσματος σε ένα χώρο μόλις 32 τετραγωνικών.

Πώς τα κατάφερε; Χρησιμοποιώντας συρόμενους «πολυχρηστικούς» τοίχους που αναδιπλώνουν κατά περίπτωση, δημιουργώντας κάθε φορά και έναν διαφορετικό χώρο, αλλά και κουρτίνες που κρύβουν κατά περίπτωση διάφορες κατασκευές στους τοίχους.

Αν για παράδειγμα τραβηχτεί προς τα έξω ο «τοίχος» που φιλοξενεί την τηλεόραση, θα αποκαλυφθεί μια ολοκληρωμένη κουζίνα, με πλυντήριο πιάτων και ψυγείο και αναδιπλούμενο τραπέζι φαγητού!

Το ίδιο συμβαίνει και με τον τοίχο όπου έχει τοποθετηθεί ο καναπές, ο οποίος κρύβει πίσω του ένα μεγάλο κρεβάτι που ανοίγει το βράδυ.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι η «αίθουσα» κινηματογράφου, η οποία δημιουργείται μόλις ο νεαρός αρχιτέκτονας τραβήξει τις κουρτίνες στους δύο αναδιπλούμενους τοίχους κουζίνας και υπνοδωματίου και ο προτζέκτορας αρχίζει να παίζει τις αγαπημένες του ταινίες πάνω στο μεγάλο παράθυρο, που καλύπτεται με μαύρο πανί για την περίσταση.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Σχετικά άρθρα