DIY: Η νέα καλοκαιρινή τάση στα παπούτσια

Μετατρέψτε τα πέδιλα σας από παλιομοδίτικα σε ένα υπέροχο και μοναδικό ζευγάρι παπουτσιών. Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε σε ένα ζευγάρι πέδιλα που έχουν ένα λουράκι στα δάχτυλα και ένα λουράκι στον αστράγαλο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Τουλάχιστον 6 μέτρα συνολικά σουέτ κορδόνι σε μαύρο χρώμα και άλλα 2 χρώματα επιπλέον υφασμάτινες κλωστές κεντήματος κατά προτίμηση με sparkly λάμψη και γυαλιστερή υφή, 4 κρικάκια ή χάντρες με τρύπα στη μέση, σύρμα, κοσμήματα , ψαλίδι, μεταλλικά θηλάκια , 4 ξύλινες χάντρες (προαιρετικά), και ένα πιστόλι κόλλας (προαιρετικά).

Δημιουργήστε μια πλεξούδα. Κόψτε 3 ίσα κομμάτια σουέτ δέρμα, περίπου 1 μέτρο το καθένα (αυτό θα εξαρτηθεί από τις προτιμήσεις σας σχετικά με το πόσες φορές θέλετε να το τυλίξετε γύρω από τους αστραγάλους σας). Δέστε τα 3 κομμάτια μαζί σε ένα κόμπο στο ένα άκρο απ το λουράκι που βρίσκεται στα δάχτυλα. Όταν τελειώσετε με τον κόμπο στο τέλος ρυθμίστε την πλεξούδα στην άκρη ώστε να είναι ίση.

Δημιουργήστε την πρώτη φούντα. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτόνι που θα κόψετε στο επιθυμητό μήκος που θέλετε να φτάνει η φούντα . Τυλίξτε τη κλωστή κεντήματος επανειλημμένα γύρω από το μήκος του χαρτονιού μέχρι να φτάσει στο τέλος. Στη συνέχεια, πάρτε ένα κομμάτι σύρμα και βάλτε το κάτω από τις κλωστές κεντήματος.

 

Χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό θηλάκι για να σταθεροποιήσετε την κορυφή και στη συνέχεια κόψτε το πλεόνασμα των κλωστών με ψαλίδι και ελευθερώστε τα από τη θηλιά αφού πρώτα έχετε φροντίσει να δέσετε με σύρμα το πάνω άκρο της φούντας με τη θηλιά.

Τοποθετήστε ένα κρίκο από την κορυφή της φούντα και ασφαλίστε το με μια πένσα. Επαναλάβετε κατά τον ίδιο τρόπο και με τη δεύτερη φούντα σας.

Μετρήστε το μήκος που θέλετε να έχει η πρώτη φούντα για να φθάσει μέχρι το ύψος του τακουνιού σας. Στη συνέχεια αφήστε την απόσταση που θέλετε και κατά τον ίδιο τρόπο τοποθετήστε και την δεύτερη φούντα επάνω στο σουέτ κορδόνι.

Επαναλάβετε όλα τα παραπάνω βήματα για το δεύτερο παπούτσι σας. Και τελειώσατε! Αν θέλετε, να προσθέσετε επιπλέον κοσμήματα επάνω στα κορδόνια σας με ένα πιστόλι. Δεδομένου ότι τα κορδόνια είναι αφαιρούμενα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά και για άλλα παπούτσια ή αξεσουάρ.

Πηγή: fashionaddicted.gr

 

 

 

Σχετικά άρθρα