Εσύ πόσες φορές σκέφτηκες σήμερα το σεξ;

Οι άντρες υπερβάλλουν όταν καλούνται να θυμηθούν πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ. Και αυτό συντηρεί τον… μύθο ότι δεν κάνουν τίποτα άλλο όλη μέρα παρά να σκέφτονται το κρεβάτι.

Όπως αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Duke στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM), πραγματοποιήθηκε ένα ενδιαφέρον πείραμα για να ανακαλύψουν αν ισχύει κάτι που είχε δείξει παλαιότερη μελέτη: ότι ο μέσος άντρας σκέφτεται το σεξ κάθε… 7 δευτερόλεπτα.

Τα ερωτηματολόγια για το σεξ

Έτσι, επιστράτευσαν 101 άνδρες και 101 γυναίκες. Οι μισοί από αυτούς έπασχαν από προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος, η υπέρταση, η κατάθλιψη, η αρθρίτιδα ή ο διαβήτης, και οι άλλοι ήταν υγιείς.

Οι ερευνητές τους ζήτησαν να συμπληρώνουν καθημερινά και επί 30 συναπτές ημέρες ειδικά online ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική συμπεριφορά. Σε αυτά αποτύπωναν προσωπικές καταστάσεις όπως αν είχαν σκεφτεί το σεξ, πόσες φορές και αν είχαν κάνει- τελικά- σεξ.

Ποιοι τα πήγαν καλύτερα;

Επιπλέον, τους ζητήθηκε να βαθμολογούν τη σεξουαλική λειτουργικότητά τους σε μια κλίμακα από το 0 έως το 5.
Την τελευταία μέρα της μελέτης τούς ζήτησαν να συμπληρώσουν ένα συγκεντρωτικό ερωτηματολόγιο. Εκεί κατέγραψαν μια σύνοψη για την ερωτική τους ζωή τις τελευταίες 30 ημέρες, έτσι όπως την θυμόντουσαν.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τις ημερήσιες απαντήσεις τους με τη μηνιαία αξιολόγηση, ανακάλυψαν πως οι εθελοντές θυμόντουσαν με αρκετή ακρίβεια την συχνότητα των ερωτικών τους επαφών και τα συναισθήματα που τους προκάλεσαν.

Φταίνε τα στερεότυπα για αυτή την ανακρίβεια;

Ωστόσο, η ακρίβεια παρουσίαζε διακυμάνσεις αναλόγως με το φύλο και την ψυχική κατάστασή τους. Την μεγαλύτερη ανακρίβεια, δε, επεδείκνυαν οι άντρες δίχως κατάθλιψη. Στο τέλος του μήνα ανέφεραν πως σκέφτονταν το σεξ πολύ συχνότερα απ’ ό,τι είχαν γράψει τις επιμέρους μέρες.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι όταν οι άντρες καλούνται να θυμηθούν την ενασχόλησή τους με το σεξ, επειδή δεν είναι και πολύ βέβαιοι, βασίζονται εν πολλοίς στα κοινωνικά στερεότυπα που τους θέλουν να ασχολούνται ολημερίς με αυτό. Και έτσι υπερβάλλουν για το τι κάνουν οι ίδιοι.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Και ο άνδρας έχει ταμπού στο σεξ: Ποια είναι αυτά;

4 ξεκούραστες στάσεις για καλό σεξ μετά τη δουλειά!

Οι σεξουαλικές διαταραχές στη γυναίκα που μπορεί να σε ανησυχήσουν

Σχετικά άρθρα