Πόνος στο σεξ: Τι πρέπει να κάνει ο άνδρας;

 

Ο ΡΟΛΟΣ  ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ  Η ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ, ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΜΕ ΔΥΣΠΑΡΕΥΝΙΑ   ΔΗΛΑΔΗ  ΚΟΛΠΟΣΠΑΣΜΟ.

 

Γράφει ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

 

 

Η επώδυνη  συνουσία  στις γυναίκες είναι της   τάξης του 21%  δηλαδή μια περίπου στις πέντε γυναίκες μπορεί να υποφέρει  από τον πόνο αυτό που καταστρέφει την ερωτική  της ζωή.

 

Σε όλες τις γυναίκες επηρεάζει όχι μόνο ερωτικά  αλλά ψυχολογικά   και κοινωνικά τη ζωή τους, σε πολλές μελέτες  αυτή η αρνητική πλευρά  των γυναικών με δυσπαρεύνια έχει αναδειχτεί  και σχολιαστεί.

 

Στους  συντρόφους όμως των γυναικών αυτών  δεν έγινε μέχρι σήμερα καμία μελέτη  που να δείχνει πόσο τους επηρεάζει   και πόσο αυτή η αρνητική επίδραση  τροφοδοτεί  η εντείνει  τον πόνο  στις γυναίκες τους.

 

Η  μελέτη αυτή  προσπάθησε να αναδείξει  δυο  παραμέτρους  που αφορούν τη ποιότητα του σεξ στις γυναίκες    η μια αφορούσε  την αποτυχία  λογω πόνου και η άλλη την ικανότητα της γυναίκας να ελέγχει  το φαινόμενο αυτό  σχετικά ούτως ώστε να διευκολύνει την συνουσία   ακόμα και πονώντας.

 

Οι γυναίκες  που μπόρεσαν να ελέγξουν τον πόνο της επαφής και να διευκολύνουν τον άνδρα να ολοκληρώσει   φάνηκε πως μείωσαν  την αρνητική ψυχολογία και επιθετικότητα του άνδρα,   με αποτέλεσμα να μειωθεί  η ένταση  του κολπόσπασμου στις γυναίκες  κάνοντας πιο αποδεκτή  την δύσκολη ούτως η άλλως υπόθεση  της επώδυνης συνουσίας.

 

Ο άνδρας που  νοιώθει ότι η γυναίκα πονάει κατά  την επαφή   είναι φυσικό να αποφεύγει τις επαφές  η να  χάνει την στύση του από φόβο μήπως πονέσει την σύντροφο του. Επίσης  δε γνωρίζει  αν ο πόνος αυτός  μπορεί να είναι μια φυσική κατάσταση  η μια απόρριψη του .

 

Το συμπέρασμα της εργασίας είναι πως  στο σεξ  τα δυο μέρη συμμετέχουν  ισότιμα και πρέπει να μοιράζονται  τις φοβίες, τις αποτυχίες  όπως  και τις ηδονές του έρωτα.

 

Σχετικά άρθρα