Οι τροφές που «απαγορεύεται» να φας πριν κάνεις σεξ

Η σωστή διατροφή δεν μας κρατά μόνο υγιείς αλλά μπορεί να μας τονώσει και στην κρεβατοκάμαρα. Τα περισσότερα αφροδισιακά, όπως τα οστρακοειδή, η σοκολάτα και το κρασί, είναι ήδη γνωστά.

Ποιες είναι όμως οι «ένοχες» τροφές που ρίχνουν την ερωτική διάθεση και τις σεξουαλικές μας επιδόσεις;

Αλάτι

Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού οδηγεί στην υπέρταση. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Τουλέιν των ΗΠΑ δείχνει ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση συμβάλλει στη στυτική δυσλειτουργία και δεν αντιμετωπίζεται με τα φάρμακα για τη ΣΔ.

Σόγια

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι μια διατροφή πλούσια σε σόγια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στύσης στον άνδρα. Αυτό συμβαίνει επειδή το όσπριο ρίχνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Σάλτσα σε κονσέρβα

Οι περισσότερες κονσέρβες περιέχουν ένα χημικό συστατικό που ονομάζεται BPA. Η χρόνια έκθεση στη βλαβερή ουσία έχει αποδειχθεί πως αυξάνει κατά τέσσερις φορές τις πιθανότητες εκδήλωσης ΣΔ.

Λιπαρά τρανς

Τα απαγορευμένα στις ΗΠΑ λιπαρά τρανς συμβάλλουν σημαντικά στην καρδιοπάθεια. Αυτά τα τεχνητά λιπαρά βρίσκονται σε αρκετές επεξεργασμένες τροφές. Η καλή κυκλοφορία του αίματος και η δυνατή καρδιά είναι δύο απαραίτητα στοιχεία για τις ανεβασμένες σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών.

Ζάχαρη

Μελέτες δείχνουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται έως και 25% όταν αυξάνονται απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα.

Πηγή: www.onmed.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αν κοιμηθούμε γυμνοί, η σεξουαλική μας ζωή θα «απογειωθεί»;

Ξεχάστε το «μια φορά στο τόσο»: Πώς θα τον πείσεις να κάνετε σεξ;

Τα 3 απλά βήματα για να πετύχεις πολλαπλούς οργασμούς

Λίμπιντο: Ποια φάρμακα… σκοτώνουν τη διάθεση για σεξ;

Ο κίνδυνος που κρύβει το «γαλλικό» φιλί με τον παρτενέρ

Σχετικά άρθρα