Αναπνευστικά προβλήματα: Όλες οι πιθανές αιτίες

Υπάρχουν πολλές αιτίες των προβλημάτων αναπνοής. Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να αναπνεύσουν όταν έχουν ένα κρυολόγημα,  ενώ άλλοι  έχουν πρόβλημα στην αναπνοή λόγω  περιστασιακών εξάρσεων  οξείας ιγμορίτιδας. Η ιγμορίτιδα καθιστά δύσκολη την αναπνοή για μια εβδομάδα ή δύο έως ότου υποχωρήσει η φλεγμονή και η συμφόρηση των κόλπων.

Πολλά προβλήματα στην αναπνοή είναι χρόνια ή μακροπρόθεσμα. Αυτά τα κοινά αναπνευστικά προβλήματα περιλαμβάνουν τη χρόνια ιγμορίτιδα, τις αλλεργίες και το άσθμα. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από συμπτώματα όπως η ρινική συμφόρηση, η ρινική καταρροή, η φαγούρα και η δακρύρροια, η συμφόρηση στο στήθος, ο βήχας, ο συριγμός και η ρηχή αναπνοή.

Το ρινική πέρασμα είναι ένα μονοπάτι για τους ιούς και τα αλλεργιογόνα ώστε να εισέλθουν στους πνεύμονες μας. Έτσι, η μύτη και τα ιγμόρεια είναι συχνά συνδέονται με πολλές διαταραχές των πνευμόνων. Μια ρινική φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει  αντανακλαστικά και  κρίσεις άσθματος. Ενώ οι αλλεργίες είναι  η  νούμερο 1  για το άσθμα.

Πολλές φορές, το άσθμα και οι αλλεργίες εμφανίζονται μαζί. Όταν συμβαίνει αυτό, μπορούν να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, ιδίως αν αφεθούν χωρίς θεραπεία.

Παράλληλα, εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής νόσου, η οποία περιλαμβάνει το εμφύσημα και την χρόνια βρογχίτιδα. Αναπνευστικά προβλήματα μπορεί επίσης να προκύψουν από άλλα σοβαρά προβλήματα, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, η φυματίωση, η πνευμονία και η ασθένεια των πνευμόνων που σχετίζεται με τον ιό HIV / AIDS.

Σχετικά άρθρα