Παύλος Ν. Σακκάς

Ο Παύλος Ν. Σακκάς γεννήθηκε το 1951. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Νευρολογία και την Ψυχιατρική στο Αιγινήτειο.

Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Συνέβαλε στην οργάνωση του πρώτου Εργαστήριου Μελέτης Ύπνου στη χώρα μας. Στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, συμμετείχε σε πλήθος ερευνών, με αντικείμενο τον ύπνο και την έκκριση ορμονών στις ψυχικές διαταραχές.

Το 1988 μετέβη στο Σικάγο στο University of Illinois με υποτροφία του ΙΚΥ, όπου ειδικεύτηκε στην Συμβουλευτική Διασυνδετική Ψυχιατρική. Εκεί επίσης έκανε σημαντικές μελέτες στη ψυχοφαρμακολογία, καθώς και έρευνες για την φωτοθεραπεία στην εποχιακή κατάθλιψη. Στο University of Illinois του απονεμήθηκε ο τίτλος του Visiting Assistant Professor.

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών υπηρετεί από το 1980 ανεβαίνοντας τις βαθμίδες, μέχρι αυτή του Αναπληρωτή Καθηγητή, στην οποία βρίσκεται από το 1999. Το επιστημονικό του έργο εκτίνεται σε ποικίλους τομείς της Ψυχιατρικής, με πάνω από 100 πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε Αγγλόφωνα περιοδικά.

Το συγγραφικό του αυτό έργο έχει διεθνώς αναγνωριστεί, όπως αυτό αντανακλάται από τις πλέον των 200 αναφορών των εργασιών του στην διεθνή βιβλιογραφία. Εκτός όμως από το επιστημονικό έργο, έχει και πλούσια ενασχόληση με τα κοινά. Εκλέγεται τα τελευταία 10 χρόνια μέλος της ΓΣ της Ιατρικής Σχολής.

Επίσης εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ της Σχολής, στο οποίο πρόσφατα ήταν και Πρόεδρος, ενώ επανειλημμένα εκλέχτηκε στην ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ. Τέλος, έχει κάνει πλήθος παρεμβάσεων στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, τόσο για επιστημονικά θέματα, όσο και για θέματα που αφορούν τα ΑΕΙ και την Ιατρική.

Παύλος Ν. Σακκάς
Νευρολόγος – Ψυχίατρος και Καθηγητής Ψυχιατρικής

Σχετικά άρθρα