Παύλος Ν. Σακκάς

3 Ιανουαρίου 2013 

Νευρολόγος - Ψυχίατρος


 

 

 

Γεννήθηκε το 1951, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Νευρολογία και την Ψυχιατρική στο Αιγινήτειο. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Συνέβαλε στην οργάνωση του πρώτου Εργαστήριου Μελέτης Υπνου  στην χώρα μας, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, όπου συμμετείχε σε πλήθος ερευνών, με αντικείμενο τον ύπνο και την έκκριση ορμονών στις ψυχικές διαταραχές.

Το 1988 μετέβη στο Σικάγο στο University of Illinois με υποτροφία του ΙΚΥ, όπου ειδικεύτηκε στην Συμβουλευτική Διασυνδετική Ψυχιατρική. Εκεί επίσης έκανε σημαντικές μελέτες στη ψυχοφαρμακολογία, καθώς και έρευνες για την φωτοθεραπεία στην εποχιακή κατάθλιψη. Στο University of Illinois του απονεμήθηκε ο τίτλος του Visiting Assistant Professor.

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών υπηρετεί από το 1980 ανεβαίνοντας τις βαθμίδες, μέχρι αυτή του Αναπληρωτή Καθηγητή, στην οποία βρίσκεται από το 1999.

Το επιστημονικό του έργο εκτίνεται σε ποικίλους τομείς της Ψυχιατρικής, με πάνω από 100 πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε Αγγλόφωνα περιοδικά. Το συγγραφικό του αυτό έργο έχει διεθνώς αναγνωριστεί, όπως αυτό αντανακλάται από τις πλέον των 200 αναφορών των εργασιών του στην διεθνή βιβλιογραφία.

Εκτός όμως από το επιστημονικό έργο, έχει και πλούσια ενασχόληση με τα κοινά. Εκλέγεται τα τελευταία 10 χρόνια μέλος της ΓΣ της Ιατρικής Σχολής. Επίσης εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ της Σχολής, στο οποίο πρόσφατα ήταν και Πρόεδρος, ενώ επανειλημμένα εκλέχτηκε στην ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ. Έχει τέλος κάνει πλήθος παρεμβάσεων στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, τόσο για επιστημονικά θέματα, όσο και για θέματα που αφορούν τα ΑΕΙ και την Ιατρική.

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
elen***** ****
18:10 Τρίτη 3/05/2016
θεωρω οτι ο αντρας μου πασχει απο αντικοινωνικη διαταραχηειναι πολυ επιθετικοςμου ασκει λεκτικη βια και μετα δε νιωθει κανενα συναισθημα αλλα με κατηγορει οτι εγω φταιωδεν αναγνωριζει τιποτα απο οτι κανω και προσφερωθεωρει οτι εκεινος μονο προσφερειεπισης ειναι γενικα βιαιος και εχει βιαιο παρελθονδε δεχεται ομως να δει γιατρουπαρχει κατι που μπορω να κανω για να τον πεισω γενικα πως να τον χειριστω ποια θεραπεια θα τον ωφελουσευπαρχει καμια ελπιδα να αλλαξει
χρυσ***** ****
12:40 Τρίτη 15/10/2013
παιρνω το geodon και πρεπει να παρω αντιβιωση ciprofloxacin 500 η γιατρος μου διαβασε στο ιντερνετ οτι μπορωθα ηθελα και την δικη σας γνωμη ευχαριστω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ