5 τρόποι να αυξήσεις την ερωτική σου αυτοπεποίθηση

 Αν αγαπώ τον εαυτό μου, θα με αγαπήσεις.

Αυτή είναι ή φράση που θα πρέπει να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα. Η αυτοπεποίθηση πάντα ήταν και θα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή. Δεν έχει σημασία πόσο πλούσια, διάσημη, σέξι ή έξυπνη είσαι.  Η αυτοεκτίμηση είναι ένα χαρακτηριστικό που χρειάζεται διαρκή συντήρηση.

Από τον συγγραφέα ειδικό σε θέματα σχέσεων Στιβ Σανταγκάτι.

Όταν δυο άνθρωποι που συνάπτουν σχέση αγαπούν τους εαυτούς τους  πολύ καλύτερα μέσα από τη σχέση τους  από αυτούς που δημιουργούν σχέση από απόγνωση και ανάγκη. Τι σημαίνει αυτό;  Πριν δημιουργήσεις μια νέα σχέση, πρέπει να περάσεις λίγο χρόνο μόνη σου και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Μόνο έτσι θα νιώθεις καλά και μαζί με κάποιον άλλο. Γιατί σου τα λέω αυτά;  Γιατί οι γυναίκες που ψάχνουν την ολοκλήρωση αναζητώντας την επιβεβαίωσή τους μέσα από έναν άντρα ρισκάρουν την ψυχική τους ισορροπία και ηρεμία. Όταν δείχνουν ότι έχουν ανάγκη τον άλλο για να νιώθουν καλά, είναι τρωτές και ευάλωτες μέσα στη σχέση.  Ο άντρας μπορεί ουσιαστικά να κάνει ό,τι θέλει, η γυναίκα θα προσκοληθεί πάνω του και φυσικά θα καταλήξει πληγωμένη.  Δεν είναι ο καταλλήλότερος  και ο πλέον σωστός τρόπος για να δημιουργηθεί μια υγιής και λειτουργική σχέση με διάρκεια.

Έχω βγει με γυναίκες τύπου «ανάγκης» , που συνήθως ψάχνουν για σύζυγο. Οι γυναίκες αυτές είναι τρωτές και πέφτουν εύκολα θέματα εκμετάλλευσης. Πρόσφατα βγήκα με μια γυναίκα που έβλεπε όλους τους συντρόφους της ως πιθανούς συζύγους και ήταν τόσο τυφλωμένη απ΄αυτό το γεγονός, που δεν μπορούσε να διακρίνει ότι όποιος άντρας θέλει γάμο ή παιδιά δεν είναι απαραίτητα και ο κατάλληλος για αυτήν. Επιδίωκε τόσο απεγνωσμένα το γάμο, που δεν έβλεπε τις αποτυχημένες σχέσεις που δημιουργούσε.  Προσπάθησα να της εξηγήσω αλλά δεν ήθελε να με ακούσει. Ποιος ξέρει πού να βρίσκεται τώρα.  Οι άντρες διαισθάνονται αν είσαι δυνατή ή αδύναμη και φυσικά το εκμεταλλεύονται.

Όταν συναντάμε μια γυναίκα που ισχυρίζεται φραστικά- και όχι μόνο- ότι είναι ευτυχισμένη μόνη της, αυτόματα μας κινεί τη περιέργεια και νιώθουμε την ανάγκη να τη κατακτήσουμε. Θέλουμε να λυγίσουμε την άμυνα της και να τη γοητεύσουμε ώστε να μας επιλέξει. Επιδιώκουμε να αποκτήσουμε αυτό που ξέρουμε ότι δεν είναι διαθέσιμο.  Από μια  τέτοια περίπτωση, μόνο θαυμάσιες και ανθεκτικές σχέσεις μπορούν να προκύψουν. Το ωραίο με τη συγκεκριμένη στρατηγική είναι ότι αποκτάς το σύντροφο που επιθυμείς, αλλά παράλληλα σου προσφέρει την αγάπη που αξίζεις και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να συνυπάρξεις δημιουργικά και αρμονικά σε μια υγιή σχέση.

Πώς να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά μόνο όταν μπορείς να χαρείς τη ζωή μόνη σου μπορείς να απολάυσεις και με το σύντροφό σου.

  • Προσπάθησε να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Αγόρασε ένα δώρο για σένα. Πάρε μέρος σε ένα αγώνισμα, αγόρασε ένα σκύλο, κάνε οτιδήποτε που θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλά.
  • Διασκέδασε με μόνη συντροφιά τον εαυτό σου. Μαγείρεψε, διάβασε ένα ωραίο βιβλίο, πήγαινε βόλτα στο πάρκο, ή στον κινηματογράφο. Παρακολούθησε μια συναυλία.
  • Φύγε για ένα Σαββατοκύριακο . Μόνη σου. Αν το κάνεις για πρώτη φορά, δοκίμασε κάποιο σπα. Είναι μοναδική εμπειρία και ένα δώρο που πρέπει οπωσδήποτε να χαρίσεις στον εαυτό σου.
  • Παρακολούθησε κάποια σειρά μαθημάτων, άρχισε ένα νέο χόμπι.

Αν πεις «αγόρασα αυτό το ανόητο βιλίο γιατί δεν θέλω να είμαι μόνη μου» μην απογοητευτείς, ίσως, όμως, να έχεις χάσει το νόημα. Αν αρνείσαι πεισματικά να αφιερώσεις  χρόνο στον εαυτό σου, νιώθεις απόγνωση και οι άντρες τη διαισθάνονται από χιλιόμετρα μακριά.

Αυτό που σου προτείνω είναι να περάσεις μια στιγμή με τη μοναξιά σου και να πεις φωναχτά την ακόλουθη φράση « Είμαι διασκεδαστική παρέα . Και παρόλο που θα ήταν ωραία να μοιραζόμουν αυτό το χρόνο με κάποιο άντρα, προτιμώ να μείνω μόνη μου παρά να είμαι σε μια άχαρη σχέση, απλώς και μόνο από ανάγκη για συντροφιά». Είναι εκπληκτική η επίδραση που ασκούν αυτά τα λόγια στην αυτοεκτίμησή σου!

Σχετικά άρθρα