Φτιάξτε γεμιστά με θαλασσινά!

13 Ιουλίου 2013



Ο σεφ, Γιώργος Λέκκας σας προτείνει να φτιάξετε μια εναλλακτική πρόταση από τα καθιερωμένα γεμιστά, αυτή τη φορά με θαλασσινά...



Οι μερίδες είναι για 4 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 30' και για το ψήσιμο 35 - 45'.

 

 

Υλικά

 

 

 

4 τομάτες

 

4 πιπεριές

 

2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη

 

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι

 

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

 

1 πράσο ψιλοκομμένο

 

1 φινόκιο ψιλοκομμένο

 

1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

 

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

 

8 κλοναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο

 

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

αλάτι, πιπέρι

 

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

 

400 γρ. θαλασσινά (καραβίδες, γαρίδες, τόνος, καβούρι, μύδια) ψιλοκομμένα

 

 

 

Σάλτσα:

 

300 γρ. γιαούρτι

 

50 γρ. γάλα

 

100 γρ. ταχίνι

 

Αλάτι

 

 

 

Διαδικασία

 

 

 

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Με ένα κουταλάκι του γλυκού αδειάζουμε τις ντομάτες από την ψίχα τους. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, κρεμμύδι ξερό, άνηθο, μαϊντανό, κάπαρη, πράσο, φινόκιο και ψίχα ντομάτας. Ακολουθούμε το σοτάρισμα με λάδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, πράσο, φινόκιο, ψίχα τομάτας, ρύζι και στην συνέχεια των θαλασσινών που τα έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψτε. Μετά σβήνουμε με κρασί και στο τέλος τα μυρωδικά, άνηθο, μαϊντανό, κάπαρη, αλάτι πιπέρι και λίγο νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε την γέμιση. Η γέμιση είναι έτοιμη. Γεμίζουμε τις ντομάτες και πιπεριές τις βάζουμε σε ταψί ρίχνουμε νερό και λάδι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στους 180 C για 35-45 λεπτά. Η σάλτσα φτιάχνετε ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και είναι κρύα. Την ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά όταν τα σερβίρουμε και είναι χλιαρά.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ