Αρωματικά σουβλάκια με κοτόπουλο και σος

14 Ιουλίου 2013

Ο σεφ, Γιώργος Λέκκας σας προτείνει να φτιάξετε αρωματικά σουβλάκια με μια φανταστική σος.  Η διαδικασία μαριναρίσματος τα κάνει ανάρπαστα και μοσχοβολάει όλο το σπίτι και η γειτονιά. Καλύτερα είναι να τα ψήσουμε στα κάρβουνα γίνονται πολύ πιο νόστιμα.




 

Οι μερίδες είναι για 6 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 15' και για το ψήσιμο ακόμη 15'.Υλικά 


8 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε χοντρές μπουκιές

 

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

 

4 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό

 

2 κουταλιές της σούπας Ζακυνθινό ελαιόλαδο

 

2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

 

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

 

Για την σος

 

 

 

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

 

1 κουταλιά της σούπας Ζακυνθινό ελαιόλαδο

 

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

 

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

 

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το κρασί, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 ώρες να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο σε καλαμάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ή στο γκρίλ στους 180 C για 7 ' από κάθε πλευρά. Βάζουμε όλα τα υλικά της σος σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με την υπέροχη σος.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace