Φτιάξτε κοτόπουλο με ρύζι

17 Ιουλίου 2013



Είναι ένα φαγητό νόστιμο και γευστικό που θα γοητεύσει και τον πιο περίεργο προσκεκλημένο σας και δεν πρέπει να λείπει ποτέ από ένα τραπέζι..

 

Υλικά

1 κοτόπουλο

1 κρεμμύδι κομμένο στα 2 (ή στα 4)

Για τη μπεσαμέλ: 

100 γρ. βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

3 φλιτζάνια του τσαγιού (750 ml) ζωμό από το κοτόπουλο

3 κρόκους αυγών

αλάτι και πιπέρι

 

Για το ρύζι:

2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι

4 φλιτζάνια του τσαγιού (1.000 ml) ζωμό από το κοτόπουλο

50 γρ. βούτυρο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι (το ξαφρίζουμε όσο βράζει). Για να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ μας, ζεσταίνουμε σ'ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με το κορν φλάουερ, περιμένουμε να πάρει ροζ χρώμα και ρίχνουμε το ζωμό από το κοτόπουλο. Το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Για να ετοιμάσουμε το ρύζι μας, βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μας μαζί. Όταν πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο, ώσπου να γίνει το ρύζι.

Για να σερβίρουμε, σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, τοποθετούμε το κοτόπουλο στον πάτο και στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και ξεφορμάρουμε. Από πάνω περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.

 

Tips

Μπορούμε, στο νερό που βράζει το κοτόπουλο, να προσθέσουμε, εκτός από το κρεμμύδι, λίγους κόκκους πιπέρι, 1 ντομάτα, καρότο, πράσο ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας, για πιο έντονη γεύση στο φαγητό μας.

Όταν βράζουμε το κοτόπουλο, αν δεν βάλουμε τα λαχανικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τζίντζερ για να τραβήξει την άσχημη μυρωδιά από το κρέας.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οscar Wilde
Η Σκέψη της ημέρας
12:42 Οscar Wilde
Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τα νέα της ημέρας
12:04 Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα