Φτιάξτε πεντανόστιμα σουτζουκάκια

18 Ιουλίου 2013



Για σήμερα, σας προτείνουμε να φτιάξετε πεντανόστιμα σουτζουκάκια που μπορείτε να τα συνοδεύσετε μαζί με ρύζι ή τηγανητές πατάτες. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 1 ώρα. 

Υλικά

1 κιλό κιμά ανάμεικτο (1/2 κιλό μοσχαρίσιο και 1/2 κιλό χοιρινό)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 2 μεσαία κρεμμύδια)

1/4 φλιτζανιού του τσαγιού γαλέτα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού (125 ml) λάδι

αλάτι και πιπέρι

1 κύβο κότας

6 - 8 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα: 

3 φλιτζάνια του τσαγιού (750 ml) χυμό ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λάδι

2 φύλλα δάφνης

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μια λεκάνη τον κιμά με όλα τα υλικά, μαζί με τον κύβο κότας λιωμένο σε λίγο νερό (μια κουταλιά της σούπας) και αφού τα ζυμώσουμε καλά πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια 6 - 7 εκατοστών. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια στο λάδι. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τα 2 φύλλα δάφνης. Τέλος, ρίχνουμε και τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα μας και σιγοβράζουμε για 45 περίπου λεπτά.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ