Ελαφριά σπαγγέτι ολικής με μπολονέζ!

19 Ιουλίου 2013



Ο σεφ του γνωστού εστιατορίου Dorsia στη Γλυφάδα, Φρέντυ χαρίζει στις αναγνώστριες του boro.gr μια υγιεινή και σπιτική συνταγή με πολύ λίγες θερμίδες και καθόλου συντηρητικά.

Υλικά για 6 άτομα

2 πακέτα σπαγγέτι ολικής των 500

1 1/2 κιλό κιμά γαλοπούλα (μόνο στήθος)

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

3-4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3-4 κόκκους μπαχάρι

Μια σκελίδα σκόρδο προαιρετικά

Ένα ποτήρι κρασί λευκό

Μια κουταλιά της σούπας ψιλοκκομένο μαϊντανό

Αλάτι και πιπέρι

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ζωμό κότας

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον κιμά γαλοπούλας. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να γίνει λευκός. Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα όπως είναι τριμμένη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ή νερό ή τον ζωμό κότας και όλα τα υπόλοιπα υλικά (μπαχάρι, σκόρδο, μαϊντανό). Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράζει για 15-20 λεπτά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace