Σαλάτα με χταποδάκι και πιπεριές

21 Ιουλίου 2013



Ο σεφ, Γιώργος Λέκκας σας προτείνει να φτιάξετε μια καλοκαιρινή και ταυτόχρονα υγιεινή σαλάτα με βραστό χταποδάκι, πιπεριές Φλωρίνης  και μελιτζάνες...

 Οι μερίδες είναι για 4 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 30'.

 

 

 

 

 

Υλικά

 

 

 

Για την μελιτζανοσαλάτα:

 

 

 

5 μελιτζάνες φλάσκες ψημένες στα κάρβουνα ή στο φούρνο (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)

 

2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια

 

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

 

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ψιλοκομμένες

 

1 1/2 κουταλάκι της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

 

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

 

5 κουτουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

1 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκό

 

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

 

Για το χταπόδι:

 

 

 

1 κιλό χταπόδι βρασμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια

 

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

 

αλάτι και πιπέρι

 

 

 

Διαδικασία

 

 

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τις καθαρισμένες και ψιλοκομμένες μελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε την μελιτζανοσαλάτα σε πιάτο. Σε ένα μπολ ρίξτε το βρασμένο χταπόδι κομμένο σε κομμάτια, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε με μαϊντανό και τοποθετήστε το ψιλοκομμένο χταπόδι. Είναι έτοιμη να την σερβίρετε. Τοποθετείτε σε μια άσπρη πιατέλα την μελιτζανοσαλάτα και το χταπόδι ξεχωριστά και να το διακοσμήσετε με φρέσκα μικρά φύλλα σπανάκι ή ρόκα.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ