Light μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη

20 Ιουλίου 2013



Ο σεφ του γνωστού εστιατορίου Dorsia στη Γλυφάδα, Φρέντυ χαρίζει στις αναγνώστριες του boro.gr μια υγιεινή και εύκολη συνταγή. Μπιφτέκι γαλοπούλας με βρώμη και ασπράδι αυγού. 

Υλικά

Ένα κιλό κιμά γαλοπούλα

4 ασπράδια αυγού

3-4 κουταλιές της σούπας βρώμη

Μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και περασμένο από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσει ή αντί για κρεμμύδι λίγο πράσο στην ίδια ποσότητα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1-2 πιπεριές φλωρίνης (πλυμένες) και ψιλοκομμένες

Αλάτι πιπέρι

Ρίγανη

Διαδικασία

Τα πλάθουμε και φτιάχνουμε τα μπιφτέκια στο σχήμα της αρεσκείας μας. Σε ένα τηγάνι με μισή κουταλιά ελαιόλαδο περνάμε τα μπιφτέκια από ένα λεπτό σε κάθε πλευρά ίσα - ίσα να αποκτήσουν μια κρούστα. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά ίσα – ίσα για να αλλάξει το χρώμα τους μέσα. Συνοδεύετε μαζί με μία πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας. Με λάδι ή ξύδι βαλσάμικο.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ