Light μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη

<p><br /> <br /> <strong>Ο σεφ του γνωστού εστιατορίου Dorsia στη Γλυφάδα, Φρέντυ χαρίζει στις αναγνώστριες του boro.gr μια υγιεινή και εύκολη συνταγή. Μπιφτέκι γαλοπούλας με βρώμη και ασπράδι αυγού. </strong><br /> <br /> <strong>Υλικά</strong><br /> <br /> Ένα κιλό κιμά γαλοπούλα<br /> <br /> 4 ασπράδια αυγού<br /> <br /> 3-4 κουταλιές της σούπας βρώμη<br /> <br /> Μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό<br /> <br /> Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και περασμένο από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσει ή αντί για κρεμμύδι λίγο πράσο στην ίδια ποσότητα<br /> <br /> 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br /> <br /> 1-2 πιπεριές φλωρίνης (πλυμένες) και ψιλοκομμένες<br /> <br /> Αλάτι πιπέρι<br /> <br /> Ρίγανη<br /> <br /> <strong>Διαδικασία</strong><br /> <br /> Τα πλάθουμε και φτιάχνουμε τα μπιφτέκια στο σχήμα της αρεσκείας μας. Σε ένα τηγάνι με μισή κουταλιά ελαιόλαδο περνάμε τα μπιφτέκια από ένα λεπτό σε κάθε πλευρά ίσα – ίσα να αποκτήσουν μια κρούστα. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά ίσα – ίσα για να αλλάξει το χρώμα τους μέσα. Συνοδεύετε μαζί με μία πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας. Με λάδι ή ξύδι βαλσάμικο.<br /> <br />  <br /> <br />  </p>

Σχετικά άρθρα