Πέταξαν τούβλο σε βουλευτή

Ένας βορειοϊρλανδός βουλευτής, ηγέτης ενός προτεσταντικού κόμματος, χτυπήθηκε στο κεφάλι με τούβλο και μεταφέρθηκε αναίσθητος σε νοσοκομείο, στη διάρκεια της παραδοσιακής πορείας των προτεσταντών των ταγμάτων της Οράγγης, στις 12 Ιουλίου, στο Μπέλφαστ, έγινε γνωστό από την αστυνομία και τα ΜΜΕ.

Ο Νάιγκελ Ντοντς, ηγέτης του Ενωτικού Δημοκρατικού Κόμματος DUP, του μεγαλύτερου φιλοβρετανικού κόμματος, χτυπήθηκε στο κεφάλι με τούβλο στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε προτεστάντες και αστυνομικούς.

Οι προτεστάντες, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν σπαθιά, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που τους είχαν κλείσει το δρόμο, ο οποίος διασχίζει την καθολική συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης, εξαιτίας φόβων για παρεκτροπές.

Οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους ήσαν και έφηβοι, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ, τούβλα, μπουκάλια, κουτιά μπίρας και κροτίδες.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίσθηκαν επτά αστυνομικοί. Ο Ντοντς, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος της Βόρειας Ιρλανδίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο από το 2.001, προσπάθησε να πείσει τους διαδηλωτές να μην προβούν σε πράξεις βίας.

Οι προτεστάντες των ταγμάτων της Οράγγης παρελαύνουν κάθε χρόνο στις 12 Ιουλίου στο Μπέλφαστ κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιείται για την επέτειο της νίκης του προτεστάντη βασιλιά Γουλιέλμου ΙΙΙ στη μάχη του Μπόιν το 1690.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα