Έτοιμες οι λίστες της διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς

Μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας οι λίστες των κατά τόπους διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τα ονόματα των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που στα τέλη του μήνα τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας

Αυτό αναφέρει σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που έφτασε χθες στις διευθύνσεις Β/βαθμιας εκπαίδευσης, προκαλώντας την μήνιν της ΟΛΜΕ που προσανατολίζεται σε μετωπική αντιπαράθεση με την πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση του υπουργείου Παιδείας.

Λίστα και τηλεφωνήματα

Στο σχετικό έγγραφο που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζή και την αναπληρώτρια προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Ευδοκία Καρδαμίτση ζητείται από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποσταλούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα στις 18:00 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας οι ονομαστικές λίστες με τους καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα, αλλά και τα ονόματα αυτών που υπάγονται σε αυτό το καθεστώς, αλλά εξαιρούνται λόγω κοινωνικών κριτηρίων.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα οι διευθυντές Β/βαθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς, ακόμα και τηλεφωνικά μέσα στο Σαββατοκύριακο τους εκπαιδευτικούς που περιλαμβάνονται στη λίστα της διαθεσιμότητας.

Καταγγελία από την ΟΛΜΕ

Η κίνηση αυτή του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε την οργίλη αντίδραση της ΟΛΜΕ. Η ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης καταγγέλλει την ενέργεια του υπουργείου Παιδείας, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή είναι παράνομη καθώς με τον τρόπο αυτό “προγράφονται

Σχετικά άρθρα