Το σχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία – «Λουκέτα» στους δήμους

Με στόχο να κατευνάσει τις αντιδράσεις η κυβέρνηση προχώρησε σε βελτιώσεις όσον αφορά το θέμα της δημοτικής αστυνομίας, δείχνοντας ουσιαστικά πως το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων θα απορροφηθεί από τους δήμους και την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 10% των υπαλλήλων (περίπου 200 άτομα) θα παραμείνει στους δήμους και τα υπόλοιπα θα ενταχθούν στην ελληνική αστυνομία. Ήδη υπάρχουν 600 κενές θέσεις για την εξωτερική φρούρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων ενώ άλλοι στελεχώσουν την διοικητική αστυνομία που θα δημιουργηθεί. Επίσης η διάρκεια παραμονής στην διαθεσιμότητα αναμένεται να είναι πολύ σύντομος – μέχρι να εκπαιδευτούν – καθώς θα απορροφηθούν άμεσα.

Ο Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής που συζητείται το πολυνομοσχέδιο ανακοίνωσε ότι με Προεδρικό Διάταγμα ρυθμίζονται τα θέματα “σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των Υπηρεσιών στις οποίες εντάσσονται οι ανωτέρω υπάλληλοι, τα επιμέρους θέματα άσκησης των αρμοδιοτήτων της παραγράφου 4 και ανάθεσης σ’ αυτούς επιπλέον αρμοδιοτήτων που αφορούν ιδίως την αστυνομία τάξης. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης που υφίστανται οι ανωτέρω υπάλληλοι μετά την ένταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα