Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Αν ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να πάρει το πρωτάθλημα κι όχι να πουλήσει μούρη στον Ολυμπιακό, τότε μιλάμε. Αφού ξεκαθαρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι για πλάκα ένα κλικ παραπάνω. Από κάθε άποψη.

Άρθρο πρώτο. Ο ΠΑΟΚ το παίζει τουμπεκής. Και καμμία ανησυχία αν στο ξεκίνημα και στο φεύγα ο Ολυμπιακός πιάσει κεφάλι στη βαθμολογία. Να ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με το κεφάλι κάτω και στο στόμα φερμουάρ ζάμα.

Μην πω ότι θα ήταν πρόβλημα να οδηγούσε την κούρσα ο ΠΑΟΚ. Όχι, αυτό. Δεν το ξέρει ο ΠΑΟΚ να τον κυνηγάνε. Όπως δεν θα μπορεί να φυλαχτεί αν του στήσουν παγίδα. Αν τον βάλουν στο σημάδι. Όχι πρωτοπορία, λοιπόν.

Δεν θα το πάρει τελικά το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ επειδή θα το κυνηγήσει. Θα ποντάρει και στα τρωτά, όπως και στις αρρυθμίες του αντιπάλου, του Ολυμπιακού. Είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτά. Αν δεν τα εκμεταλλευθεί ο ΠΑΟΚ, τότε δεν το παίρνει το πρωτάθλημα, ακόμα και να του το δώσουν.

Πρώτη χρονιά Ντέμη Νικολαϊδη. Η ΑΕΚ του 2004-05 είχε πάρει από κοντά τον Ολυμπιακό και θα είχε κατακτήσει την κούπα αν δεν έχανε στο ΟΑΚΑ από τον Ιωνικό. Δικό της πρωτάθλημα ήτανε της ΑΕΚ.

Γιατί το έχασε το ματσάκι από τον Ιωνικό, στα τελειώματα του πρωταθλήματος η ΑΕΚ; Άσε τι λένε. Ένα κάρο αηδίες. Εγώ θα σου πω. Επειδή η ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμη να κτυπήσει πράγματι το πρωτάθλημα. Έτοιμη ψυχολογικά. Οπλισμένη με ηθικό και σκέψη ότι απ’ αυτήν κυρίως εξαρτάται η τελική νίκη, ότι και ο αντίπαλος κάπου ρετάρει. Δεν είναι ακτύπητος. Δεν είναι ασυναγώνιστος.

Να βλέπει την πλάτη του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ. Αν είναι δυνατόν και τα αυτιά του. Και να τον έχει από κοντά. Αυτό είναι το βασικό. Και το άλλο, μη τυχόν και δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις δυο-τρεις λακούβες που θα στραβοπατήσει ο Ολυμπιακός.

 

πηγη apodytiriakias.gr

Σχετικά άρθρα