Ενισχύονται οι βοριάδες

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 25 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σε μέτριους 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Τρίτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη

Καιρός: στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Πέμπτη – Παρασκευή

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Την Πέμπτη είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ανατολικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά κυρίως την παρασκευή.

Σάββατο

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χωράς. Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Σχετικά άρθρα