Τεστ ούρων μπορεί να ανιχνεύσει πόσο υγιεινή διατροφή κάνεις
Το τεστ –που χρειάζεται πέντε λεπτά μόνο- αξιολογεί μια σειρά από δείκτες που προκύπτουν από τη διάσπαση των τροφών (μεταβολίτες) και εμφανίζονται στη συνέχεια στα ούρα....
Ακράτεια: Νέα, ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πάθηση
Η ποιότητα ζωής επανέρχεται και μαζί και η καλή διάθεση, που τόσο έχει λείψει από τους ταλαιπωρημένους ασθενείς που πάσχουν από ακράτεια...
Ουρολοιμώξεις: πώς θα τις αποφύγετε!
Νέα κλινική μελέτη που αφορά τη χρήση παραγόντων που εμποδίζουν την προσκόλληση των βακτηριδίων στο βλεννογόνο του ουροποιητικού συστήματος έδειξε ότι η χρήση ενός μη φαρμακευτικού παράγοντα έχει την ίδια και καλύτερη αποτελεσματικότητα στην πρόληψη ουρολοιμώξεων σε σχέση με τη ...
Κιρσοκήλη: Η θεραπεία της βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος
Σε σημαντική βελτίωση,έως και 90%,της ποιότητας του σπέρματος στους άνδρες με προβλήματα γονιμότητας, οδηγεί η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κιρσοκήλης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται από πολλές επιστημονικές ομάδες ανά τον κόσμο.
Λιθίαση ουροποιητικού συστήματος: Συμπτώματα και αντιμετώπιση
Λιθίαση ουροποιητικού είναι η δημιουργία λίθου ή λίθων μέσα στην αποχετευτική μοίρα του ουροποιητικού συστήματος (πυελοκαλυκικό σύστημα του νεφρού, ουτητήρας, ουροδόχος κύστη, ουρήθρα).
Η διατροφή που προστατεύει από τις πέτρες στα νεφρά
Περισσότερες από μία στις οκτώ πιθανότητες έχει ο μέσος ενήλικος να παρουσιάσει νεφρολιθίαση – την πάθηση που είναι γνωστή ως πέτρες στα νεφρά και η οποία έχει υψηλά ποσοστά υποτροπής (50% μέσα σε μία δεκαετία και 75% σε δύο).
Nεφρική ανεπάρκεια: Τα πρώτα ύποπτα σημάδια
Η νεφρική ανεπάρκεια είναι η αδυναμία των νεφρών να επιτελέσουν σημαντικές λειτουργίες όπως το φιλτράρισμα του αίματος και η απέκκριση των βλαβερών στοιχείων και ουσιών. Μπορεί να είναι οξεία και χρόνια.
Νεφρική νόσος και παιδιά - Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες
Τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νεφρικής νόσου στα παιδιά υπογράμμισαν οι επιστήμονες στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού.
Υπερπλασία του προστάτη: Παράγοντες κινδύνου και αντιμετώπιση
Ο προστάτης είναι ένας αδένας που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει το κάτω τμήμα της ουρήθρας.
Προηγούμενη σελίδα
Επόμενη Σελίδα