Καναδάς: Στους 35 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο τρένο

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν δύο νέα πτώματα χθες από το κέντρο της πόλης Λακ Μεγκαντίκ του Κεμπέκ, με τα οποία αυξάνεται σε 35 ο αριθμός των νεκρών που έχουν βρεθεί επί συνόλου 50 αγνοουμένων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 6ης Ιουλίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δύο κτίρια που βρίσκονταν στην πληγείσα περιοχή την οποία έχει αποκλείσει η αστυνομία ως “τόπο εγκλήματος” κατεδαφίστηκαν χθες το απόγευμα για να καταστεί ευκολότερη η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό θυμάτων.

“Τα επισφαλή αυτά κτίρια καθιστούσαν εξαιρετικά επικίνδυνη την περιοχή για όσους εισέρχονταν στο σημείο. Ήταν καταστήματα και πιθανώς κατοικίες. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν εκεί θύματα”, εξήγησε ο Μισέλ Φορζέ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ.

“Καθώς οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, ο ρυθμός των επιχειρήσεων επιβραδύνεται. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά την Κυριακή, αλλά έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Ένας εργαζόμενος επίσης λιποθύμησε ωστόσο η κατάστασή του κρίνεται σταθερή”, πρόσθεσε ο Φορζέ.

Μια σταθμευμένη αμαξοστοιχία με 72 βαγόνια-δεξαμενές, που περιείχαν 100 τόνους πετρελαίου το καθένα, ξεκίνησε χωρίς μηχανοδηγό, παρασυρμένη από την βαρύτητα. Εκτροχιάστηκε και εξερράγη εν κινήσει στις 6 Ιουλίου στην μικρή τουριστική πόλη Λακ-Μεγκαντίκ, 250 χλμ. ανατολικά του Μόντρεαλ, προκαλώντας τεράστια έκρηξη, ξεθεμελιώνοντας τριάντα κτίρια και καταστρέφοντας το κέντρο της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα