Η "πρόκριση" του …στραβόξυλου!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τον άνθρωπο – κλειδί στη συμμόρφωση του Πίνο και τις νέες μεταγραφικές σκέψεις στον Πειραιά μετά την αποχώρηση του Αλγερινού διδύμου.

 

Αναζωπύρωση της σκέψης για επιμονή στον Πίνο, γεννάται στον Ολυμπιακό, μετά τη διαφαινόμενη πώληση του Αμπντούν. Η αποχώρηση του αλγερινού ντουέτο δρομολογεί, έτσι κι αλλιώς, αναπροσαρμογή και τροποποίηση των μεταγραφικών πλάνων των Πειραιωτών, οι οποίοι ταυτόχρονα με την επίλυση του κεφαλαιώδους μεταγραφικού ζητήματος της εξεύρεσης “δυνατού κόφτη” για τη μεσαία γραμμή, καλούνται πλέον να βρουν και επιθετικές ενισχύσεις.

Κι αν για τον Τζεμπούρ …καρφάκι δεν τους καίγεται, αφού ήταν από νωρίς στο σχεδιασμό τους η δραστηριοποίηση στον τομέα της αντικατάστασης του με έναν φορ που θα διακρίνεται κυρίως από ευχέρεια στο σκοράρισμα, με τη φυγή Αμπντούν αναγκάζεται ο Μίτσελ να αναθεωρήσει τα μελλούμενα για την επίθεση από τις πτέρυγες.

Στη βασική φιλοσοφία του Ισπανού προπονητή υπάρχει η διείσδυση, το “μπουκάρισμα” από τα πλάγια, με τρυπήματα δύο ικανών, ευέλικτων και γρήγορων ακραίων κυνηγών. Με τον Βάις από το ένα “φτερό” και τον Αμπντούν από το άλλο, η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού είχε επιλύσει το θέμα. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν και, κατά συνέπεια, οι “ερυθρόλευκοι” στρέφονται εκ νέου στην ευρωπαϊκή αγορά είτε για τον Μολό, είτε πιθανά για τον Μαλουντά (υπάρχουν δεσμοί του πρώην άσου της Τσέλσι με τον Καρεμπέ) ή σε κάθε περίπτωση για έναν τέτοιου τύπου παίκτη.

Το ΄κανε με τον Τζεμπούρ

Γι΄ αυτό και υπάρχει η “πρόκριση Πίνο” εκ νέου, τα τελευταία 24ωρα, στα κεφάλια των ιθυνόντων της πλατείας Αλεξάνδρας. Αν ο χαρακτήρας του Κολομβιανού το επέτρεπε, η διαδοχή Αμπντούν στο σχήμα του νέου Ολυμπιακού θα ήταν αυτονόητη. Ωστόσο επικρατεί η εντύπωση ότι το …στραβόξυλο δεν ισιώνει και προκειμένου ο χαρισματικός – όσο και προβληματικός από πλευράς συμπεριφοράς – Νοτιοαμερικανός μπαλαδόρος να επαναλάβει τα ίδια καμώματα με τα περυσινά, μάλλον θα ήταν προτιμότερο να επικρατήσει η άποψη του δανεισμού του.

Στην περίπτωση Πίνο υπάρχει ένας μόνο άνθρωπος που θα μπορούσε (και θέλει εξ’ όσων κυκλοφορεί) να τον “αναλάβει”: Ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ τον πιστεύει, ποδοσφαιρικά, όσο και οι υπόλοιποι στο λιμάνι. Εκείνος όμως θεωρεί ότι μπορεί, επιμένοντας μαζί του και να τον αλλάξει. Να τον κάνει να σκέπτεται και να συμπεριφέρεται επαγγελματικά.

Ο Σάββας, άλλωστε, έχει πάρει “το κολλάει” σε τέτοιες “ειδικές αποστολές”, αφού ήταν αυτός που συμμόρφωσε και τον έτερο …προβληματικό νου της παρέας, τον Ραφίκ! Αν ο Θεοδωρίδης “πέσει” αποκλειστικά πάνω στον Πίνο, ενδέχεται να …του βάλει μυαλό, παρότι η περίπτωση του Κολομβιανού είναι πολύ πιο δύσκολη από του Αλγερινού…

Γι΄ αυτό και ο Ολυμπιακός παράλληλα με την αυστηρή διύλιση του “κεφαλαίου Πίνο” …καταπίνει πλέον νέα χιλιόμετρα στον ευρωπαϊκό μεταγραφικό μαραθώνιο προς αντικατάσταση του Αμπντούν.

Υ.Γ.: Σχεδόν συνέπεσε το δέσιμο τους στο λιμάνι – ο Τζαμέλ άλλωστε ήταν και πρόταση του Ραφίκ στους ιθύνοντες – συμπίπτει τώρα και ο απόπλους τους! Μολονότι δεν έχουν ούτε τις ίδιες προτεραιότητες, ούτε τον ίδιο τρόπο σκέψης, ούτε τον ίδιο λόγο οι Αλγερινοί, πακέτο πήγαν Πειραιά, πακέτο αναχωρούν. Ο Αμπντούν σκέφτεται και το Κατάρ γιατί παρότι 27 ετών, πολλά λεφτά στην καριέρα του δεν έχει κονομήσει μέχρι τώρα…

Υ.Γ.1: Σε πρώτο μεταγραφικό πλάνο πάντα στον Πειραιά ο κόφτης, αλλά από …κοντά τώρα και ο ακραίος επιθετικός. Και έπεται το “10άρι”. Άλλωστε, όσο κυλούν οι μέρες, οι αναφορές από το Ζέεφελντ ομιλούν για έναν Τσόρι Ντομίνγκες που θα κάνει τον κόσμο να …παραμιλάει… Στο πίσω μέρος του κεφαλιού της “ερυθρόλευκης” διοίκησης, ο τερματοφύλακας και ο αριστεροπόδαρος αμυντικός που θα παίζει “αντί-Χολέβας” αλλά και θα αποτελεί εναλλακτική για το κέντρο της άμυνας. Ένας …Μαρκάνο, όπως τον έχουν αποκαλέσει.

Υ.Γ.2: Ως εκ τούτου, του τελευταίου δηλαδή, βλέπω έναν εκ των Σιόβα, Κοντρέρας να παραχωρείται σίγουρα. Έστω και δανεικός που λέει ο λόγος. Θα προκύψει …περίσσευμα.

 

ΠΗΓΗ sportdog.gr

Σχετικά άρθρα