Τα πολλά γλυκά «τροφοδοτούν τον καρκίνο του εντέρου»

15 Ιουλίου 2013
Η κατάχρηση σε σοκολάτες και γλυκά μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του παχέος εντέρου, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Βρετανία.



Η σχετική μελέτη είναι η πρώτη που συσχετίζει τα πλούσια σε ζάχαρη και λίπη σνακ με τους όγκους του εντέρου.



Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερκατανάλωση κρέατος και των επεξεργασμένων προϊόντων του, όπως τα αλλαντικά, το μπέικον και τα λουκάνικα, επίσης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.



Η νέα μελέτη, όμως, δείχνει ότι και άλλα, εξαιρετικά δημοφιλή τρόφιμα κάνουν το ίδιο.



Όπως γράφουν στην "Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Πρόληψης του Καρκίνου
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ