Τα πολλά γλυκά «τροφοδοτούν τον καρκίνο του εντέρου»

15 Ιουλίου 2013
Η κατάχρηση σε σοκολάτες και γλυκά μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του παχέος εντέρου, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Βρετανία.



Η σχετική μελέτη είναι η πρώτη που συσχετίζει τα πλούσια σε ζάχαρη και λίπη σνακ με τους όγκους του εντέρου.



Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερκατανάλωση κρέατος και των επεξεργασμένων προϊόντων του, όπως τα αλλαντικά, το μπέικον και τα λουκάνικα, επίσης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.



Η νέα μελέτη, όμως, δείχνει ότι και άλλα, εξαιρετικά δημοφιλή τρόφιμα κάνουν το ίδιο.



Όπως γράφουν στην "Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Πρόληψης του Καρκίνου
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οι μηχανισμοί άμυνας και οι δικαιολογίες ενός καπνιστή
Δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να...
O φόβος για το μέλλον
Κανένας μας δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει...
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...