Προς αναβολή η συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου Β.Σόιμπλε

Προς αναβολή φαίνεται ότι βαίνει η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φτάνει στην Αθήνα την Πέμπτη, όπου θα παραμείνει για λίγες ώρες, έχοντας διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Kατά τη διάρκεια των συνομιλιών αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην πορεία του μνημονιακού προγράμματος στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα από το 2010.

Η παραμονή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ξεπεράσει τις τέσσερις ώρες και όλος αυτός ο χρόνος φαίνεται ότι θα αναλωθεί στις οικονομοτεχνικές συνομιλίες για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, τις απολύσεις στο δημόσιο και τα φορολογικά και οικονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στους πολίτες.

Συνεπώς, το πρόγραμμα του κ. Σόιμπλε στην Αθήνα φαντάζει αισθητά ασφυκτικό χωρίς να αφήνει το χρονικό περιθώριο για μια συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος θα είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για το πολυποίκιλο έργο της Εκκλησίας για την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων από την κρίση πολιτών.

Δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο ίδιος ο υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος φέρεται να είχε εκφράσει -ζωηρή- επιθυμία να συναντηθεί και με τον κ. Ιερώνυμο, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών από την πλευρά του είχε αποδεχθεί τη συνάντηση, υποχρεούμενος, μάλιστα, να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά του, καθώς είχε προγραμματίσει ολιγοήμερη ανάπαυση.

ΠΗΓΗ: amen.gr

Σχετικά άρθρα