Στο πειθαρχικό έξι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών

Έξι υπαλλήλους υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου, ο υπουργός Ι. Μιχελάκης για αδικαιολόγητη, μακρά απουσία από την εργασία τους και καλεί σε απολογία τρεις ακόμη υπαλλήλους για πειθαρχικές παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα.

Σε απολογία καλείται υπάλληλος, η οποία αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων της για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών, από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2013. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η υπάλληλος, κατά το διάστημα της απουσίας της, διετέλεσε για ορισμένο χρόνο πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, παρότι αυτό δεν επιτρέπεται για δημόσιο υπάλληλο.

Άλλος υπάλληλος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για διάστημα επτά μηνών, από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, για διάστημα έξι μηνών, από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2011.

Υπάλληλος απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για χρονικό διάστημα δύο μηνών, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011.

Υπάλληλος απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για 42 ημέρες, από 1ης Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, τον Οκτώβριο του 2012.

Δύο υπάλληλοι αναφέρεται ότι δεν συμπλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας για επτά μήνες, από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο του 2013.

Σε απολογία καλούνται δυο υπάλληλοι που βρέθηκε, δειγματοληπτικά τον Νοέμβριο 2012, να αποκλίνουν από την τήρηση του εργασιακού τους χρόνου από οκτώ έως δέκα ώρες, εκείνο τον μήνα.

Επίσης, σε απολογία καλείται υπάλληλος που αναφέρεται ότι παρέλειψε να ελέγξει την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων, που παρουσιάζουν απόκλιση από τον προβλεπόμενο εργασιακό χρόνο και δεν ειδοποίησε τον αρμόδιο εκκαθαριστή προκειμένου να προβεί στην έκδοση της σχετικής πράξης για την αναλογική περικοπή μισθοδοσίας σε βάρος των ίδιων υπαλλήλων, για την υπαίτια μη παροχή υπηρεσίας εκ μέρους τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα