Ινδία: Θα δοκιμάζουν πρώτοι τα γεύματα των μαθητών

Οι διευθυντές των σχολείων και οι μάγειρες διατάχθηκαν να δοκιμάζουν πρώτοι τα δωρεάν γεύματα που προσφέρονται στους μαθητές, μετά το θάνατο από τροφική δηλητηρίαση 23 παιδιών τα οποία κατανάλωσαν τα σχολικά αυτά γεύματα.

Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου της περιοχής Σαράν στο κρατίδιο Μπιχάρ αρρώστησαν, και 23 μεταξύ αυτών πέθαναν, μετά την κατανάλωση του μεσημεριανού φαγητού που διανέμεται δωρεάν σε όλα τα δημόσια σχολεία της Ινδίας για ν’ αντιμετωπιστεί ο υποσιτισμός και για να υπάρχει ένα κίνητρο για τους μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο.

Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι το σκεύος που χρησιμοποιήθηκε για την προετοιμασία του γεύματος ίσως είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση φυτοφαρμάκων, δήλωσε ο Αμπιτζίτ Σίνχα, δικαστής της περιφέρειας Σαράν.

“Βρέθηκαν ίχνη οργανοφωσφορικών ουσιών και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Το φαγητό ήταν μολυσμένο. Περιμένουμε να μάθουμε από τι”, τόνισε ο Σίνχα.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου Μπιχάρ έστειλε ειδοποίηση σε όλες τις τοπικές εφημερίδες ότι διατάσσονται όλοι οι διευθυντές και οι μάγειρες των δημοσίων σχολείων να δοκιμάζουν τα γεύματα πριν από τα παιδιά και ότι θα ληφθούν αυστηρά μέτρα εναντίον όσων δε συμμορφώνονται με την κυβερνητική απόφαση.

Η αστυνομία άσκησε δίωξη εναντίον του διευθυντή του σχολείου του Σαράν και της συζύγου του, η οποία έχει κατάστημα που προμηθεύει με τρόφιμα στο σχολείο. Και οι δυο, αναζητούνται. “Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη”, δήλωσε ο Σίνχα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα