Φωτοβολταϊκά δίνουν ρεύμα σε δύο εκατ. φτωχούς πολίτες του Περού

Η κυβέρνηση του Περού έχει στόχο την παροχή ηλεκτρισμού σε δύο εκατομμύρια πολίτες της χώρας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ο υπουργός Ενέργειας και Εξορύξεων του Περού, Χόρχε Μερίνο δήλωσε πως το Εθνικό Πρόγραμμα Ηλεκτροδότησης των Νοικοκυριών με Φωτοβολταϊκά θα απευθύνεται σε φτωχά νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε πρώτη φάση θα επωφεληθούν 500.000 πάρα πολύ φτωχά νοικοκυριά χωρίς πρόσβαση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Πέραν του κοινωνικού σκοπού αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά οι εγκαταστάτες οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων. Οι δημοπρατήσεις των έργων θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Κοντουμάζα, μια επαρχία στα νοτιοανατολικά της περιοχής Καχαμάρα, όπου εγκαταστάθηκαν 1601 φωτοβολταϊκά πάνελ. Μόλις το πρόγραμμα ολοκληρωθεί το 95% των κατοίκων του Περού θα έχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα ως το 2016.

Στο Περού όπως στην Αφρική, στη ΝΑ Ασία και σε άλλες αναπτυσσόμενες περιοχές οι κάτοικοι καταφεύγουν στη λύση των ιδιαιτέρως επιβλαβών για την υγεία λαμπτήρων κηροζίνης για φωτισμό.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Σχετικά άρθρα