Κίνδυνος παχυσαρκίας από τα… smartphones

Η πολύωρη ενασχόληση με τα smartphones μπορεί να είναι ο νέος εχθρός της σιλουέτας μας, καθώς οδηγεί σε μειωμένη φυσική δραστηριότητα και κακή φυσική κατάσταση, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με περισσότερους από 300 φοιτητές ανακάλυψαν ότι κατά μέσον όρο περνούσαν πέντε ώρες την ημέρα μιλώντας, γράφοντας και σερφάροντας με την βοήθεια του κινητού τους – και όλες αυτές τις ώρες ήταν ακίνητοι.

Όσοι, δε, περνούσαν καθημερινά τις περισσότερες ώρες ασχολούμενοι με το κινητό τους, είχαν σημαντικά χειρότερη φυσική κατάσταση απ’ ό,τι όσοι περνούσαν τις λιγότερες, όπως έγινε αντιληπτό όταν οι ερευνητές ζήτησαν από τους φοιτητές να τρέξουν σε κυλιόμενο διάδρομο.

Όλ’ αυτά ανοίγουν το δρόμο για την μειωμένη κατανάλωση ενέργειας (λιγότερες καύσεις) και την αύξηση του σωματικού βάρους, λένε οι ερευνητές.

“Η χρήση του κινητικού δεν συνοδεύεται από το ίδιο αρνητικό στίγμα με την πολλή τηλεόραση ή την πολύωρη ακινησία σε μία καρέκλα, αλλά είναι εξίσου επιβλαβής με αυτές τις συνήθειες

Σχετικά άρθρα