Πόσο είναι το μέσο κόστος των apps που χρησιμοποιούμε στα κινητά μας;

H εταιρεία mobile ερευνών και αναλύσεων Flurry, δημοσίευσε μία ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με το κόστος των εφαρμογών που χρησιμοποιούνται στις συσκευές Android και iOS και την εξέλιξή του τα τελευταία 4 χρόνια.

Το πρώτο βασικό συμπέρασμα, όπως αναμενόταν άλλωστε , είναι πως το 90% των εφαρμογών που χρησιμοποιούνται από τους χρήστες, είναι δωρεάν.

Όσον αφορά στο μέσο κόστος των apps στο iOS, όσον αφορά στο iPad είναι 0,50 δολάρια, ενώ στο 0,19 δολάρια.Το μέσο κόστος στις Android εφαρμογές, είναι ακόμη χαμηλότερο και βρίσκεται μόλις στα 0,06 δολάρια.

Όσον αφορά στο iOS, είναι χαρακτηριστική η πτώση του μέσου κόστους των εφαρμογών με την πάροδο του χρόνου, και η αυξητική τάση για χρήση δωρεάν προγραμμάτων την τελευταία τριετία.

Από τη Flurry προβλέπουν πως από τη στιγμή που οι χρήστες δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν για τις εφαρμογές τους, οι developers θα πρέπει να καταφεύγουν στην ενσωμάτωση περισσότερων διαφημίσεων στα προγράμματά τους, ώστε να έχουν κάποια πηγή εσόδων.

H εξέλιξη του κόστους των εφαρμογών για iOSΤα αποτελέσματα της μελέτης προέκυψαν από την ανάλυση κοστολόγησης και χρήσης περίπου 350.000 εφαρμογών την τελευταία τετραετία.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα