Ανοδος της θερμοκρασίας με βροχές στα ηπειρωτικά

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές και καταιγίδες και άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στα ορεινά θα είναι έντονα και τοπικά θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Real.gr ΚΑΙΡΟΣ από realmedialive

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 29 στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια ισχυροί.

Καλό και ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.Το μεσημέρι αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα των νομών με πρόσκαιρους μεμονωμένους όμβρους σα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι εντάσεως έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά , Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, με τοπικές νεφώσεις και όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 6 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στη δυτική –κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα βρίσκονται σε ενίσχυση αγγίζοντας ακόμα και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα