LIVE: Εν αναμονή του βασιλικού βρέφους

Αντίστροφα μετρούν τόσο το πριγκιπικό ζεύγος όσο και οι Βρετανοί για την έλευση του βασιλικού βρέφους το οποίο αν και αναμενόταν να έχει γεννηθεί μέχρι τις 17 Ιουλίου, τελικά σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα αλλά και με τους γιατρούς η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 20η Ιουλίου.

Η είδηση για την εγκυμοσύνη της Κέιτ, έγινε γνωστή τον περασμένο Δεκέμβριο και από τότε μέχρι σήμερα πολλά είναι τα στοιχήματα τόσο για το φύλλο του μωρού όσο και για το όνομα που θα δώσουν στο βασιλικό βρέφος.

Το βασιλικό βρέφος- αν και ακόμα δεν έχει έρθει στον κόσμο- έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων των δημοσιογράφων καθώς εκατοντάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία έχουν κατασκηνώσει έξω από το νοσοκομείο St. Mary κάνοντας μάλιστα Live μετάδοση όλο το 24ωρο για τα όσα συμβαίνουν.

Πως θα γίνει η ανακοίνωση:

Το χαρμόσυνο νέο θα ανακοινωθεί με τήρηση του ανάλογου πρωτοκόλλου για την περίσταση. Το ιατρικό ανακοινωθέν θα φέρει τη σφραγίδα βασιλικού οίκου. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας θα παραδώσει το έγγραφο σε ένα έμπιστο οδηγό του παλατιού.

Εκείνος με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών της αστυνομίας θα μεταβεί στο Μπάκιγχαμ για να αναρτήσει την ανακοίνωση στο επιχρυσωμένο βασιλικό τρίποδο που θα βρίσκεται στις πύλες ενώ στο έγγραφο για πρώτη φορά θα αναφέρεται δημοσίως το φύλλο του μωρού.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτή της διαδικασίας η είδηση θα αναρτηθεί στους λογαριασμούς του παλατιού στο Facebook και το Twitter.

Το βρέφος που θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου θα γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό στο νοσοκομείο St. Mary στο Λονδίνο εκεί όπου η πριγκίπισσα Νταϊάνα έφερε στον κόσμο του Ουίλιαμ.Η σουίτα της Δούκισσας του Κέιμπριτζ θα κοστίσει περισσότερο από 10.000 λίρες.

Στο πλευρό της Κέιτ βρίσκεται πάντα ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ ο οποίος για αυτό το λόγο έχει πάρει δύο εβδομάδες άδεια πατρότητας από τη μονάδα της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας που υπηρετεί ως κυβερνήτης ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες έξι εβδομάδες το ζεύγος θα μείνει στους γονείς της Κεϊτ, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση στο Κένσινγκτον όπου και θα μετακομίσουν εν συνεχεία. Οι εργασίες στο οίκημα των 57 δωματίων, που κάποτε έμενε τόσο η πριγκίπισσα Μάργκαρετ όσο και η Νταϊάνα, θα κοστίσουν 1,16 εκατομμύρια ευρώ. Το κόστος θα καλυφθεί από την ετήσια βασιλική αποζημίωση.

Τα στοιχήματα για το όνομα και το φύλλο βασιλικό βρέφος

Το φύλο του παιδιού παραμένει άγνωστο παρά το γεγονός ότι η Κειτ άφησε να εννοηθεί τον Ιούνιο -όταν πήρε ένα αρκουδάκι από ένα κοριτσάκι- ότι θα μπορούσε να έχει και κορίτσι. Δύο από τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων της Αλβιόνας πάντως δεν αποδέχονται πλέον στοιχήματα για το φύλο, καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα είναι κορίτσι.

Οσον αφορά το όνομα , φαβορί εμφανίζονται τα ονόματα Αλεξάνδρα, Βικτορία, Ελισάβετ και Νταϊάνα. Κι ενώ όλοι πίστευαν πως σε περίπτωση που είναι κορίτσι το Νταϊάνα, για ευνόητους λόγους, θα είναι το δημοφιλέστερο, τελικά εκείνο που κερδίζει είναι το Αλεξάνδρα.

Τέταρτα κατά σειρά είναι τα ονόματα Άλις, λόγω της μητέρας του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, Φίλιππου, και το Ελισάβετ, ενώ πέμπτο το Σάρλοτ. Το Μαίρη και το Φλόρενς συμπληρώνουν τη δεκάδα των επικρατέστερων ονομάτων.

Σε περίπτωση όμως που ο διάδοχος του θρόνου γεννηθεί αγόρι τότε το Τζέιμς έρχεται πρώτο στη λίστα και ακολουθεί το Τζορτζ, το οποίο αν και δεύτερο θεωρείται το πιο αγαπημένο, μιας και έτσι λεγόταν ο πατέρας της Ελισάβετ, ο βασιλιάς Γεώργιος ο ΣΤ’. Αλλες εταιρίες δίνουν απόδοση 4:1, αν το παιδί που θα γεννηθεί θα έχει τα κόκκινα μαλλιά του πρίγκιπα Χάρι.

Νονός του παιδιού φαίνεται πως θα είναι ο ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος είχε δηλώσει πως το καλύτερο όνομα για το μωρό, αν αυτό είναι αγόρι, είναι το Ντέιβιντ!

Καμίλα και Ελισάβετ πάντως ανυπομονούν πως και πως να έρθει στον κόσμο το βασιλικό βρέφος η καθεμία βέβαια για τους δικούς της λόγους. Οπως άλλωστε δήλωσε πριν μέρες η Ελισάβετ βιάζεται να πάει διακοπές και έτσι θέλει να έρθει σύντομα το βρέφος. Από την πλευρά της η Καμίλα δήλωσε ότι το βρέφος θα έχει “έρθει

Σχετικά άρθρα