«Όλοι βλέπουν τι γίνεται με τον Ολυμπιακό…»

Πρόκειται αναμφίβολα για την πιο ξεχωριστή προσωπικότητα των «ασπρόμαυρων» και παρά τις δοκιμασίες που πέρασε η σχέση του με τους Θεσσαλονικείς, δείχνουν να τα έχουν αφήσει όλα πίσω και οι δύο πλευρές. Ο Ουρουγουανός άσος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου για το δίδαγμα της περσινής ιστορίας, αλλά και την ανάγκη να ξαναγυρίσει ο κόσμος της ομάδας στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκαρσία:

Για το ότι πως νιώθει που είναι πάλι στην προετοιμασία μετά τα όσα έγιναν: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πάλι εδώ. Το ότι βρίσκομαι εδώ είναι καλό για μένα, για την οικογένειά μου και για πολύ κόσμο. Είμαι εδώ για να δουλέψω πολύ και σκληρά και να μη σκέφτομαι πολλά πράγματα».

Για το δίδαγμα της περσινής ιστορίας: «Σίγουρα από κάθε γεγονός μαθαίνεις κάτι. Αυτό μείνει στο παρελθόν. Πρέπει να προχωρήσουμε, να είμαστε μπροστά, να συνεχίσω και να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω».

Σχετικά με την αναφορά του στον σεβασμό: «Σεβασμός είναι κάτι που εμπεριέχει πολλά πράγματα. Εγώ σέβομαι τα πάντα και θέλω να με σέβονται. Σίγουρα οι καιροί έχουν αλλάξει. Εγώ είμαι άνθρωπος παλιάς σχολής. Με μαύρα παπούτσια, ψηλά τις κάλτσες και τάπες από αλουμίνιο. Μπορεί να είναι ο Γκουαρδιόλα προπονητής, αλλά αν δεν με σεβαστεί, θα υπάρχει πρόβλημα. Εγώ δεν πιστεύω ότι είμαι πάνω κανέναν, αλλά δεν είμαι και κάτω από κανέναν».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:  «Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ πάνω σ’ αυτό το θέμα συγκεκριμένα. Εγώ συζήτησα μαζί του για όσα είχα γίνει στο παρελθόν και μετά συζητήσαμε για κάποια προσωπικά θέματα. Πιστεύω ότι κάνει σημαντικά πράγματα ο ιδιοκτήτης. Δεν είναι εύκολο να βρεις ανθρώπους που θα επενδύσουν τα λεφτά τους στο ποδόσφαιρο όπως ο Σαββίδης. Το σημαντικό είναι να βρίσκεται κοντά στην ομάδα όχι μόνο για εμάς αλλά και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο χρόνος θα μιλήσει».

Αναφορικά με τη δίψα που υπάρχει για τίτλους στον ΠΑΟΚ: «Η πραγματικότητα είναι αυτή. Στον ΠΑΟΚ λείπουν οι τίτλοι. Πιστεύω οτι γίνεται καλή δουλειά και προσωπικά πιστεύω ότι η ομάδα θα παλέψει σκληρά για τον τίτλο. Πιστεύω ότι δεν πρέπει ο κόσμος να τρελαίνεται διότι αυτό κάνει κακό. Εγώ στην καριέρα μου δεν έχω κερδίσει κανέναν τίτλο. Πολλές φορές ήμουν πάνω στην κορυφή παλεύοντας, αλλά δεν κερδίζαμε τίποτα. Οταν βρισκόμουν στη Ρεάλ Μαδρίτης και παλεύαμε για τους τίτλους, αυτό που έμαθα είναι ότι πρέπει να δίνεις το 100% διότι αν δεν κατακτήσεις τον τίτλο, αυτό θα μείνει στον κόσμο. Ο κόσμος θέλει να δει μια ομάδα να αγωνίζεται σκληρά και να έχει το πνεύμα του νικητή. Να έχει προσωπικότητα. Αμα το έχεις αυτό, τότε θα βρεθούμε κοντά σε έναν τίτλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εγώ θέλω να παίζω έτσι ώστε ο κόσμος να φεύγει με χαρά από το γήπεδο».

Για το λείπει από τον ΠΑΟΚ ώστε να φτάσει σε έναν τίτλο: «Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό ένα νέο αθλητικό κέντρο κι έχω ακούσει ότι δουλεύουν πάνω σε αυτό. Ο παίκτης δεν θα πρέπει να στενοχωριέται, αλλά να σκέφτεται μόνο την προπόνηση και τα παιχνίδια. Δεν θέλω να πω πολλά, διότι δεν είναι αρμοδιότητα μου να μπω σ αυτά τα “χωράφια”».

Για τις συχνές αναφορές του στον Ολυμπιακό που φέτος θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ: «Δε θυμάμαι πολύ καλά τι έχω πει για τον Ολυμπιακό, αλλά όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει μ’ αυτή την ομάδα. Έχουν γίνει πολλά πράγματα και όλα συνεχίζουν να είναι τα ίδια. Δεν είναι λογικό μια ομάδα να κερδίζει για τόσα χρόνια τον τίτλο σε μια χώρα. Διαιτητές έχουν κάνει εγκλήματα, τους έχουν βγάλει για έξι μήνες έξω και μετά τους βλέπουμε να σφυρίζουν ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν υπάρξει παιχνίδια, που μας έχουν κλέψει στα μούτρα μας. Πολλά πράγματα θα μπορούσα να πω αλλά δεν θέλω να πω κάτι που θα με κάνει να μη παίξω ούτε καν σε αυτά τα παιχνίδια που μου μένουν να παίξω».

Για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Δουλεύω σκληρά και δουλεύω στο φουλ για να παίξω και να είμαι στην ενδεκάδα, όπως κάνω κάθε χρόνο. Γνωρίζω πως ήμουν έξω για πάρα πολύ καιρό. Πάνω σ’ αυτό το θέμα, εγώ είμαι ένα συν για την ομάδα. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Δεν γνωρίζω αν θα παίξω λίγο, πολύ η καθόλου, αλλά σίγουρα θα είμαι όπως ο Λεωνίδας, με το δόρυ στο χέρι, περιμένοντας».

Για την άδεια Τούμπα: «Πιστεύω ότι για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο πρέπει όλοι οι παίκτες να βγάζουμε την ψυχή μας, τη θέληση, την όρεξη για να αισθανθεί ότι υπάρχει αυτό. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία δύσκολη περίοδος στην Ελλάδα, οικονομική, μπορεί για πολλούς λόγους ο κόσμος να μη μπορεί να είναι δίπλα μας. Πρέπει να τους μεταφέρουμε και να πάρουν από εμάς».

Όσο για το πιο περίεργο πράγμα που του ζήτησαν οπαδοί του ΠΑΟΚ: «Είναι αλήθεια και είναι πολλά αυτά που μου έχουν ζητήσει, αλλά δεν πρέπει να το μάθει η γυναίκα μου… Πλάκα κάνω. Είναι μία κοπέλα που έχει κάνει τατουάζ το πρόσωπό μου και είχε ζητήσει να παντρέψω ένα ζευγάρι. Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει η δημοσιότητα. Έξι χρόνια στην Ελλάδα δεν ε΄χω πάει ακόμα στα μπουζούκια και θα ήθελα πολύ, όταν τελειώσω την καριέρα μου να πάω κι εγώ σε ένα τέτοιο μαγαζί για να δω τι είναι αυτό που όλος ο κόσμος μιλάει γι’ αυτό».

ΠΗΓΗ  gazzetta.gr

Σχετικά άρθρα